Senatoarea Gabriela Firea a transmis un comunicat de presa in care afirma ca Traian Basescu critica Guvernul Ponta pentru ca a creat 200.000 de locuri de munca, in loc sa critice guvernarea PDL pentru pierderea a 700.000.
Il indemn pe domnul Presedinte Traian Basescu la decenta atunci cand vorbeste despre locuri de munca, avand in vedere ca guvernarea lui a generat pierderea a peste 700.000 de locuri de munca si a provocat suferinte enorme romanilor prin aplicarea celor mai dure masuri de austeritate din UE.
Din fericire, mare parte din nedreptatile acelei triste perioade au fost reparate. Economia se afla pe crestere, iar in ultimii doi ani, in Romania au fost create 200.000 de locuri de munca. In plus, rata somajului in randul tinerilor din tara noastra este sub media europeana, iar pana la sfarsitul anului 2015 se intentioneaza realizarea a peste 70.000 de locuri de munca utilizand fonduri europene. De asemenea, in acest moment este in implementare proiectul "Garantii pentru tineri", care este functional inca de la 1 ianuarie 2014.
Pe langa masurile anuntate, statul subventioneaza, prin finantari europene, plata salariilor tinerilor absolventi elevi si studenti promotia 2014, pentru un an, cu obligatia angajatorilor de a mentine postul nou creat inca un an. Aceste masuri demonstreaza ca locurile de munca sunt o prioritate pentru Guvernul Ponta.