Moshemordechai: 6 % redeventa pe justitie

Poti sa-l antipatizezi pe Voiculescu sau nu. Ba e chiar obligatoriu sa-l antipatizez, sa-l urasti chiar. O complicata masinarie lucreaza de ani buni pentru a te ajuta sa-l urasti. El insusi nu incearca, nu vrea sa devina agreabil. Aproape am ajuns sa cred ca ii place rolul asta de "baiat rau" in care l-au distribuit altii. Ca sa devii simpatic trebuie sa spui lucruri pe placul celorlalti, el a ales sa spuna mereu ce crede. Ca sa nu devii antipatic trebuie sa fii grijuliu cu prieteni si foarte, foarte delicat cu inamicii; el a ales mereu sa spuna ceea ce crede. Uneori gresind. Deseori gresind.
Dan Voiculescu are multe cusururi. Am spus deja, nu stie sa se faca simpatic si nu-i pasa de cei care lucreaza sistematic pentru a-l face antipatic. Dar nu asta e cel mai mare cusur. Marea, enorma sa greseala e o uluitoare naivitate. De aici si greselile din politica. Si in evaluarea raporturilor cu justitia. Voiculescu e convins ca nu poti fi condamnat intr-un dosar in care nu exista probe impotriva ta, ca telepatia nu e inca un argument juridic. Si greseste. Cum a mai gresit. Si atunci cand si-a marturisit deschis ostilitatea fata de tot sistemul reprezentat de Traian Basescu. Coabitarea e intotdeauna o solutie mai buna. In afaceri o redeventa de 6 % e intotdeauna o solutie mai buna.
Condamnarea sa nu a venit nepregatita. De vreme buna se lucreaza intens la decredibilizarea trustului sau de presa, pentru ca lucrurile astea trebuie bine pregatite. Abia apoi a venit si condamnarea.
La un an si putin de la ultima revolta impotriva lui Traian Basescu, principalul sau inamic e condamnat. Unul dintre liderii coalitiei care candva i se opunea. Puteti crede ce vreti, puteti simpatiza pe cine doriti, puteti uri pe cine vreti. Azi, prieteni, nu e vorba nici de justitie, nici de dreptate. Desi multi se vor stradui ca asa stau lucrurile. Despre ce e vorba? Va puteti raspunde singuri. Trebuie doar sa va intoarceti, cu mintea, in urma cu un an. Apoi reveniti si priviti in jur.