Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritara 5 "Promovarea masurilor active de ocupare"
Domeniul major de interventie 5.2 "Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca
Titlul proiectului: "Dezvoltarea abilitatilor de antreprenoriat si angajare in mediul rural"
Investeste in oameni!
Fondul Social European
Numarul de identificare al contractului: POSDRU/110/5.2/G/86945
Beneficiar: S.C. Convex Network S.R.L.

Convex Network SRL, in parteneriat cu Primaria Comunei Saulesti, Judetul Gorj si cu SC Qipa Individual Development SRL, au organizat in perioada 20. 11. 2013 si 21. 11. 2013 doua seminarii cu tema oportunitati de cariera in mediul rural, evenimente distincte, de cate o zi, din cadrul proiectului "Dezvoltarea abilitatilor de antreprenoriat si angajare in mediul rural". Sesiunile de lucru s-au derulat la Gorj, in cadrul Laboratorului Local de Formare din comuna Saulesti.
Dezvoltarea abilitatilor de integrare pe piata muncii, a 105 de persoane din mediul rural, inactive din punct de vedere economic, prin servicii inovatoare de formare, coaching si orientare profesionala, de-a lungul a 24 de luni, cu un buget 2099689,00 lei.
Prin pregatirea si consilierea persoanelor din mediul rural mentionate, proiectul de fata contribuie la realizarea obiectivului Domeniului major de interventie 5.2 al POSDRU: "imbunatatirea calitatilor resurselor umane in zonele rurale, in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole".
Proiectul se incadreaza in actiunile orientative: "Dezvoltarea programelor integrate pentru formare, ocupare si alte masuri de sprijin pentru populatia din zonele rurale, care urmaresc reducerea agriculturii de subzistenta" si "Promovarea programelor care sprijina si incurajeaza demararea afacerilor in activitati non-agricole".
Aceste doua zile de seminarii fac parte integranta din contractul de finantare POSDRU/110/5.2/86945, la care au participat, alaturi de reprezentanti ai grupului tinta, specialisti in domeniul ocuparii fortei de munca si oameni de afaceri din zona.