In discursul sau din Parlament, din data de 7 februarie 2017, Klaus Iohannis a folosit sintagma ATITUDINE DE TIP KAMIKAZE. Iohannis a folosit sintagma pentru a acuza PSD, reamintind victoria fara drept de apel a PSD la alegerile parlamentare, adaugand:
- Cu o ciudata STRATEGIE TIP KAMIKAZE PSD a intrat in coliziune frontala cu o parte insemnata a societatii romanesti.
Iohannis nu este deloc original (mai exact consilierii care i-au scris discursul). Intr-un articol din publicatia Criterii Nationale (criterii.ro), aparut in data de 23 ianuarie 2017, scriitorul Gheorghe Smeoreanu a folosit sintagma ATITUDINE KAMIKAZE A LUI KLAUS IOHANNIS. Gheorghe Smeoreanu a deconspirat scopul ascuns al lui Iohannis, citez:
- Presedintele Klaus Iohannis foloseste orice mijloace pentru a impiedica guvernul sa puna in opera Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI). Nu cred ca Iohannis va accepta vreodata ca acest Fond Suveran sa existe si sa functioneze, ar inseamna ca nu isi indeplineste misiunea pentru care a fost impus in fruntea statului roman. Cu misiunea neindeplinita, va prefera sa plece. De aici aceasta ATITUDINE KAMIKAZE a lui Klaus Iohannis. Tema penalilor este doar un pretext, fiind un subiect emotional capabil sa scoata lumea in strada. Scenariul este perfect sau aproape perfect.

xxx

Iohannis este obligat nu de vreo instanta, ci de o minima onoare, sa-i prezinte scuze publice scriitorului Gheorghe Smeoreanu.