Interviu cu liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu: "Am incredere ca romanii vor acorda un vot masiv actualei constructii guvernamentale"
• Domnule senator, campania electorala se apropie de final. Cum apreciati desfasurarea confruntarii politice in Timis?
- Pana acum, cred ca putem vorbi de o campanie electorala civilizata, asa cum ne-am obisnuit in Banat. Consider ca am reusit sa comunicam cetatenilor obiectivele noastre pe termen mediu si scurt. De fapt, cand ma refer la obiective, am in vedere prioritatile Romaniei in contextul european. Vedeti si dumneavoastra ca ne aflam intr-o perioada destul de complicata din punct de vedere extern, iar asta ne obliga sa privim responsabil spre viitor. Am incredere ca romanii vor acorda un vot masiv actualei constructii guvernamentale.

- Pe ce va bazati?
- Pe raspunsul primit, in aceasta campanie electorala, din partea oamenilor cu care am intrat in contact. Am participat la aproape toate mitingurile electorale ale PSD din judet si am vazut atitudinea cetatenilor. Am fost prezent la evenimentele noastre de la Timisoara, Lugoj, Faget, Buzias, Sannicolau Mare. Am discutat deschis cu timisenii si am ajuns la concluzia ca cei zece ani de circ oferit de Basescu si gasca lui i-au obosit pe oameni. Dar, cel mai grav, guvernarile de dreapta i-au saracit pe romani! Oamenii vor stabilitate si predictibilitate. Am constatat ca nimeni nu a uitat ca Boc, Udrea si ceilalti au atentat la pensiile si salariile cetatenilor, ca si-au batut joc, intr-un mod incredibil, de banul public si ca nu au fost capabili sa atraga fonduri europene consistente. Guvernul actual a reusit sa indrepte multe din nedreptatile sociale. Pe langa reintregirea pensiilor si salariilor, am reusit sa crestem rata de absorbtie a fondurilor europene pana aproape de 40%, iar anul viitor vom atinge un procent de 80%.

- Sondajele de opinie indica o victorie clara a PSD si a partidelor aliate...
- De regula, sondajele de opinie au fost confirmate, la ultimele alegeri. Noi, asa cum am spus mai devreme, suntem convinsi ca am realizat o campanie electorala serioasa, moderna, europeana daca vreti. Dar, dincolo de aceste aspecte, cred ca cetatenii apreciaza efortul actualului Guvern de a moderniza tara si de a crea conditiile unei vieti mai bune pentru toti romanii. Nu e usor, pentru ca au fost irositi ani de zile in dispute sterile si reglari de conturi intre Basescu si adversarii sai, reali sau imaginari. Ati vazut ca a ajuns pana acolo incat acum, chiar in aceste zile, duce o lupta teribila cu partidul care l-a ajutat sa ajunga presedinte de doua ori. Sigur ca cetatenii sesiseaza acest comportament aberant.

- Ce le transmiteti alegatorilor acum, cu cateva zile inaintea alegerilor?
- Cu respect, ii invit sa voteze! Pe 25 mai, vrem sa dam un semnal puternic in Europa prin care sa aratam ca suntem o tara civilizata si puternica. Romania nu e un stat izolat, facem parte din marea familie europeana si tocmai de aceea PSD a venit cu o garnitura solida de candidati la aceste alegeri. Nu am propus aventurieri sau personaje controversate, ci oameni seriosi, pregatiti, cu experienta mare in politica europeana.
Sursa: Renasterea Banateana