La data de 11.03.2011, politisti din cadrul Politiei Sectorului 2, Serviciul de Investigatii Criminale, Compartimentul Flagrant, i-au prins pe P. DANIEL de 44 de ani si P. CATALIN de 36 de ani, suspecti pe linia comiterii de infractiuni de inselaciune.
Cei doi au sosit in zona Calea Mosilor cu un autoturism marca Volkswagen Jetta condus de P. DANIEL si au supravegheat mai multe case de schimb valutar, P. CATALIN incercand sa acosteze persoane care doreau sa efectueze operatiuni de schimb valutar, in timp ce P. DANIEL, in imediata apropiere, supraveghea zona.
P. CATALIN a acostat o femeie, in timp ce aceasta se afla in fata unei case de schimb valutar de pe Calea Mosilor si dupa ce a aflat de la partea vatamata ca doreste sa schimbe suma de 400 Euro, i-a oferit la schimb suma de 1.688 Ron, pe care i-a numarat in fata acesteia.
Dupa ce a primit de la partea vatamata suma de 400 Euro, P. CATALIN i-a inmanat acesteia un teanc de bani asemanator celor pe care ii numarase, avand deasupra (capac) o bancnota de 50 Ron, iar in interior 50 bancnote de 1 Ron, pretinzand ca insumeaza 1688 RON.
Dupa primirea banilor de la partea vatamata, cei doi au traversat in fuga Calea Mosilor, indreptandu-se spre autoturismul cu care au venit.
Politistii au procedat la imobilizarea celor doi, asupra lui P. CATALIN fiind găsite cu ocazia perchezitiei corporale următoarele sume de bani:
- cele 8 bancnote de 50 Euro inmanate de partea vatamata,
- un teanc de bani legat cu elastic insumand 1.688 Ron - banii promisi partii vatamate in schimbul celor 400 Euro ;
- un teanc de bancnote legat cu elastic avand deasupra (capac) o bancnotă de 50 Ron, iar in interior 130 bancnote de 1 Ron;
- un teanc de bancnote legat cu elastic avand deasupra (capac) o bancnotă de 50 Ron, iar in interior 80 bancnote de 1 Ron;
- un teanc de bancnote legat cu elastic avand deasupra (capac) o bancnotă de 50 Euro, iar in interior 36 bancnote de 1 Ron;
- un teanc legat cu elastic compus din 61 bancnote de 50 Ron.
Prejudiciul a fost estimat la suma de 1.600 Ron si recuperat integral.
Cercetarile sunt continuate de Politia Sectorului 2, Serviciul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, cu cei doi in stare de retinere.


La data de 11.03.2011, orele 13.00 , agenti dr siguranta publica din cadrul Sectiei 17 Politie, au depistat-o pe V. Elisabeta de 29 de ani, din Bucuresti, care in aceeasi zi, in jurul orei 12.00, in timp ce se afla in apropierea unui spital din sectorul 5, sub pretextul ca ii va ghici, a inselat o femeie, sustragandu-i bijuteriile pe care le purta, dupa ce acestea fusesera impachetate ontr-un ziar.
Profitand de neatentia partii vatamate, V. Elisabeta a schimbat pachetul.
Prejudiciul a fost aproximat la suma de 2000 lei, nerecuperat.
Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 17 Politie, cu V. Elisabeta in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.