Alexandru CORDOS, senator de Cluj, i-a adresat o intrebare Ministrului Afacerilor Interne Radu Stroe. Obiectul intrebarii: Combaterea infractionalitatii in localitatile mici

Din punct de vedere al infractionalitatii, situatia se prezinta foarte grav pentru comuna Floresti din judetul Cluj. Sute de dosare penale, mai bine de jumatate dintre ele cu autor necunoscut, au fost inregistrate in primele luni ale acestui an. La 30.000 de locuitori, pe un schimb lucreaza doar 5-6 politisti. Media e de trei ori mai mica fata de cea europeana, iar dinamica infractionala a depasit cea din orasele din judetul Cluj.
Avand in vedere ca in administratia publica posturile sunt inca blocate, o varianta pentru asigurarea pazei bunurilor publice si private de pe raza comunei Floresti ar fi un contract cu o firma privata. In buget insa nu sunt alocate fonduri pentru o asemenea activitate, motiv pentru care probabil pana la o eventuala rectificare bugetara nu poate fi vorba de punerea in aplicare a acestei variante.
Domnule ministru, deoarece situatia prezentata nu este o problema singulara in Romania, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi preciza ce masuri veti adopta pentru a sprijini activitatea politistilor din astfel de localitati?