Samir Spranceana, arestat la inceputul lunii iunie de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, impreuna cu Ovidiu Doran, Iulian Nitulescu, Claudiu Balan, Gigi Toma si Liviu Sfetcovici, pentru comiterea de infractiuni cu carti de credit, a mai facut o cerere de eliberare sub control judiciar. Aceasta este a patra solicitare de acest fel formulata de Samir, pana acum toate fiind respinse atat de Tribunalul Dolj, cat si de Curtea de Apel Craiova, la recurs.
Potrivit procurorilor DIICOT, care fac cercetarile in acest dosar, in februarie 2010 a fost descoperit in Craiova un grup infractional organizat, care se ocupa cu montarea de dispozitive "skimmer" pe bancomate din Germania, Franta si Italia pentru a copia date de pe carduri bancare. Cu datele culese erau clonate cardurile originale, ulterior banii fiind retrasi fraudulos. Sumele de bani astfel obtinute erau folosite de membrii gruparii pentru achizitionarea de case si masini de lux in tara. Cercetarile anchetatorilor au aratat ca liderul grupului infractional era Samir Spranceana, trimis in judecata in 2006, impreuna cu alte zece persoane, printre care Adrian Berceanu si Lucian Roland Impuscatoiu, pentru returnari ilegale de TVA in valoare de aproape 66 de milioane de lei.
Probele stranse de procurori pana la arestarea preventiva a lui Samir Spranceana au aratat ca el este cel care coordona activitatile membrilor grupului, cumpara aparatura si se ocupa cu incercarile de salvare a carderilor prinsi de autoritatile straine.
Dupa arestarea membrilor gruparii, Samir a formulat mai multe cereri pentru a iesi din arest, insa nici una nu i-a fost admisa de instantele din Craiova. Mai mult, Tribunalul Dolj a prelungit pe 27 iulie, la cererea procurorilor DIICOT, durata arestului preventiv pentru Samir Spranceana si ceilalti cinci inculpati pana pe 29 august. Arestatii au facut recurs, care s-a judecat pe 29 iulie, la Curtea de Apel Craiova, insa instanta l-a respins.
Pe 20 august, Samir Spranceana a mai formulat la Tribunalul Dolj o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, iar primul termen a fost fixat pentru sambata, 21 august. Instanta a amanat insa judecarea solicitarii pentru luni deoarece avocatul lui Samir a depus o cerere de amanare.