Jurnalul National: "Verdele" Cernea si temele sale false (Autor: Petru Calapodescu)

Hodoronc-tronc, liderul Miscarii Verzilor, deputatul de Constanta Remus Cernea, ales cu sprijin PSD, s-a trezit sa lanseze pe piata teme generatoare de scandal, fie caduce, fie avand ca scop o cat de cat revitalizare a notorietatii fostului candidat la presedintia Romaniei. Dupa esuarea propunerii sale ca statul sa nu mai subventioneze cultele religioase - subiect deosebit de delicat si de complex, care nu putea fi expediat in cateva fraze - agitatul politician a pus pe piata un altul. Tot fara rost si avand ca efect doar tulburarea apelor. Anume, necesara - in viziunea lui - legiferare a parteneriatelor intre homosexuali.
Sunt vreo 20 de ani de cand, dupa abrogarea celebrului Articol 200 Cod Penal, care incrimina relatiile homosexuale, problematica gay a cazut in desuetudine, nemainteresand pe nimeni. In majoritatea ei, populatia nu aplauda acest comportament, dar se dovedeste a fi extrem de toleranta. Chiar daca, periodic, membrii comunitatii, cam aceiasi mereu, defileaza pe strada in ostentative, uneori iritante costumatii, sustinand ca sunt discriminati si revendicand drepturi pe care nimeni nu li le-a luat. Trecatorii ii privesc nu neaparat aprobator, dar oricum toleranti, asa cum se uita si la un circ care-si face reclama punandu-si elefantii si clovnii sa defileze pe strada. Ma rog, e treaba lor. In loc sa-l preocupe problemele pentru a caror rezolvare a promis in campanie ca se va bate, in loc sa vada ca Romania e sufocata de gunoaiele Europei, pe proaspatul deputat "verde" il bantuie grija unei comunitati restranse (doar Basescu sustinea ca 20% dintre romani sunt homo) si pe care, daca nu-si da public in petic, lumea o ignora. Cred ca, dand atentie subiectului, deputatul liberal Puiu Hasotii a gresit, facand fara sa vrea jocul lui Cernea: l-a mentinut in actualitate. Ba si-a atras si o furtuna asupra sa.
Ce a declarat, de fapt, , mai mult decat tolerant, Hasotti? Ca nu are sa le reproseze nimic homosexualilor, ca ii considera doar niste oameni bolnavi si ca homosexualitatea nu e o stare fireasca. Putea sa observe ca nu-i obligatoriu sa preluam, printr-un mimetism deseori anapoda, rupt de firea romanilor, deprinderi si reglementari de aiurea. Ca ars, presedintele "Accept", Florin Buhuceanu (se cuvine sa recunosc ca nu l-am vazut vreodata pe strada in bikini, rujat si cu pantofi cu toc), a taxat vehement declaratia lui Hasotti drept "scandaloasa, inacceptabila si intrand sub influenta legii". Nu e, de altfel, pentru prima oara cand tanarul domn se urzica pentru simplul fapt ca indrazneste cineva sa aiba o parere oarecare despre comunitatea pe care o conduce si ale carei drepturi le vegheaza. Uneori chiar agresiv fata de o majoritate mai mult decat toleranta. Il si vad pe Puiu Hasotti in zeghe, dupa zabrele, la Jilava, pentru delictul de opinie. Or, el nu a afirmat ca homosexualii sunt bolnavi (chiar si in lumea medicala subiectul e controversat), ci ca asa ii considera. A mai adaugat ca relatia homo nu e fireasca. Adica nu e naturala, regulata, obisnuita. Fie spus, ca sa mai si ne descretim fruntea, daca asta ar deveni regula, un matematician ori un informatician ar putea lesne stabili in cat timp ar surveni extinctia speciei umane, ramasa fara urmasi si lasand Terra in stapanirea altor vietuitoare. Mai primitive, cu aripi sau cu patru picioare, dar al caror scop esential e tocmai perpetuarea speciei lor... Fiind atat de numerosi, onorabilii din Dealul Spirii au epuizat deja temele grave cu care realmente se confrunta tara si au timp sa rezolve si chestiuni hormonale.