Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: 8-9 Martie si 44 de dosare! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Intai, urarile: doamnelor, La Multi Ani!, sanatate si putere de munca, iar domnilor, astazi, prin conventie, este ziua lor, asa ca le doresc ganduri bune si sa nu incurce numarul paharelor. S-a mai intamplat, de-asta spun. Cel mai bine e sa le serveasca in ordine, incepand cu primul, asta daca le permite constitutia, sau, daca sunt firi mai slabe, predispuse la reverii, sa se abtina. Tot o constitutie - cea a bunului simt - le recomanda acest lucru.
De ce am facut trimitere la sarbatoarea barbatului, lasand la o parte mai frumoasele si nobilele sarbatori ale lui 1 si 8 Martie? Pentru ca, baute in avans, cele 44 de pahare fac ravagii. Ganditi-va ca in politica e ca la volan. Nu poti conduce daca ai gustat ceva. Desi, se vede treaba, pastrand contextul, e plina tara asta de lideri cu alcoolemii care ar face invidioase partidele mici.
Apropo de partide mici si nu numai: spune domnul Traian Basescu, metamorfozat in lider informal si eminenta cenusie a Partidului Miscarea Populara, ca e greu sa cresti copii. La binisor peste 60 de ani, asta da revelatie! De aici, probabil, si dorinta brusca de a dubla indemnizatia mamelor!
Stimati colegi, amintiti-va istoria recenta a taierilor de venituri, drepturi si indemnizatii, intre care si ale copiilor si mamelor, si reevaluati declaratia fostului presedinte al statului. Cu atat mai plina de fariseism imi pare aceasta cu cat a fost facuta in fata unor femei. De unde, trag eu concluzia, si femeilor, fie ca e sau nu ziua lor, uneori e bine sa le iei din mana cupa de sampanie.
Ce inteleg eu din astfel de declaratii? Unu: ca e posibil ca domnul Traian Basescu sa creada ca poporul are o memorie scurta. Nu e deloc asa, dar asta nu pare sa-l deranjeze.
Doi: domnul Traian Basescu este sincer in ceea ce spune si trebuie sprijinit sa isi creasca netulburat nepotii. Sa-l ajutam, deci, sa fie bunic, si sa-i dorim liniste. Nu de alta, dar, la cum se anunta viitorul, plin de suspiciuni deocamdata la adresa apropiatilor domniei sale, n-ar fi exclus sa mai bifam o sarbatoare in calendarul informal al poporului: 44 de dosare!