Camarile toamnei sunt umplute de gospodine cu muraturi si alte specialiati delicioase, aromate cu mirodenii aduse de Kotanyi din toate colturile si bucatariile lumii. Piperul, cimbrul, foile de dafin, ienibaharul, coriandrul, sarea si alte mirodenii se amesteca, dupa gust, pentru a da o savoare speciala muraturilor de sezon.
Ienibaharul este originar din indepartata insula Jamaica si a patruns, dupa descoperirea Americii de catre Cristofor Columb, in bucatariile europene. Asemanator ca aspect cu piperul, ienibaharul are o intensa aroma in care se amesteca gustul de scortisoara, nucsoara, ghimbir si cuisoare.
In bucataria romaneasca s-a traditionalizat folosirea ienibaharului boabe pentru aromarea muraturilor, dar si a carnatilor, piftiei, tocanitelor de legume, sosurilor, marinatelor de pui, vita sau porc. Ienibaharul este o mirodenie apreciata nu doar pentru gustul deosebit, dar si pentru proprietatile remarcabile in tratarea unor afectiuni digestive si respiratorii sau in crearea unor produse cosmetice.
Ienibaharul boabe, ca si celelalte condimente premium de la Kotanyi este selectat si ambalat cu grija, pentru pentru a imbogati savoarea specialitatilor toamnei. Lasati-va inspirati de acestea!