HALO, recent introdus in Romania, este un dispozitiv unic, de ultima generatie, care contribuie la identificarea precoce a cancerului de san. Testul HALO are acelasi rol in depistarea cancerului la san precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin: poate identifica anomaliile premaligne si maligne prin analiza celulelor obtinute din secretiile respective.
Testul Pap HALO pentru san este prima si unica metoda complet automatizata, neinvaziva, pentru screening si monitorizare a femeilor asimptomatice de orice varsta. Este o cale simpla si eficienta pentru evaluare de rutina si managementul sanatatii sanilor pacientelor.

Avantajele Testului Pap HALO pentru san:

•prima si unica metoda complet automatizata;
•non-invaziv;
•nedureros;
•prelevarea este rapida;
•se adreseaza femeilor asimptomatice
Depisteaza precoce cancerul la san sau modificarile premaligne mamare. Cu ajutorul HALO se obtin secretii mamelonare si se efectueaza ulterior un examen citologic al acestora. In acest scop dispozitivul utilizeaza o combinatie de caldura, suctiune si masaj pentru a extrage fluid mamelonar ductal.
Lipsa obtinerii de fluid mamelonar la acest test, ca si obtinerea unui fluid acelular este interpretata ca un test normal si indica un risc redus de cancer mamar.
Testul Pap HALO este o cale simpla si eficienta pentru evaluare de rutina a starii de sanatate a sanilor pacientelor si este recomandat a fi efectuat anual impreuna cu testul Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin. Este indicat femeilor cu varsta 25-55ani. Prin depistarea precoce a cancerului mamar, rata de supravietuire creste la peste 90-95%.
Sistemul HALO are aprobarea din partea Administratiei pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA). Aprobarea atesta faptul ca "Fluidul colectat poate fi utilizat la determinarea si/sau diferentierea celulelor normale de cele premaligne si maligne".
Pentru mai multe detalii despre Testul Pap HALO accesti: HALO - Testul Papanicolau pentru san.
Costul testului HALO: 440 RON + 100 RON in cazul in care se extrage lichid mamelonar.
Controleaza-te ! Fii sigura ca esti bine !
Pentru programari telefonice sunati la numarul: 021/252.32.32; 021.252.32.33; 0374.080.008.
Pentru programari online accesati: http://www.donna-medicalcenter.ro/programari.html