Inceput de an bun pentru Grupul Roche in 2014

Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in primul trimestru al anului 2014, cu 5%, la o rata de schimb constanta, ajungand la 11.49 miliarde franci elvetieni, datorita cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului si bolilor autoimune.
Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in primele trei luni ale anului 2014: "Atat Divizia de Farmaceutice, cat si cea de Diagnostic au inregistrat cresteri solide ale vanzarilor in primul trimestru. In mod special, ma bucur sa vad ca noile noastre medicamente lansate recent pentru tratamentul cancerului de san HER2 pozitiv au avut rezultate foarte bune. Pe de alta parte, o data cu achizitia companiei IQuum, vom continua sa ne intarim portofoliul de diagnostic molecular cu teste specifice segmentului "point of care". Luand in considerare rezultatele noastre din primul trimestru, sunt convins ca ne vom indeplini obiectivele stabilite pentru acest an."
Comparativ cu primul trimestru al anului 2013, multe dintre monede s-au depreciat comparativ cu francul elvetian - in special dolarul american si yenul japonez, precum si toate monedele din America Latina - acest lucru avand impact asupra vanzarilor raportate in franci elvetieni.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% in primele trei luni ale anului 2014, la o rata de schimb constanta, ajungand la 9.04 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere s-a datorat in special francizei de medicamente pentru tratamentul cancerului de san HER2 pozitiv si a celui pentru cancerul colorectal. Vanzarile au inregistrat o creștere de 3% in Statele Unite, de 12% in Japonia si de 5% in Europa.

Progrese in cercetare si in dezvoltare

In anul 2013, linia de cercetare si dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche a inregistrat progrese deosebite mai ales in domeniul oncologiei, oftalmologiei si bolilor autoimune. Linia de cercetare si dezvoltare a Roche includea la sfarsitul anului 2013, 66 de noi entitati moleculare, dintre care 15 in ultimele faze de dezvoltare.
In primul trimestru al anului 2014 au fost aprobate noi indicatii si formulari pentru medicamente Roche atat in Europa cat si in Statele Unite. De asemenea, studiile de faza II cu un nou medicament destinat tratamentului astmului au avut rezultate promitatoare pe un anume grup de pacienti identificati pe baza unui test companion de diagnostic.

Vanzarile Diviziei de Diagnostic

In anul 2013, vanzarile Diviziei de Diagnostic au crescut cu 7%, la o rata de schimb constanta, ridicandu-se la 2.45 miliarde de franci elvetieni, in principal datorita cererii sustinute pentru testele si echipamentele folosite in laboratoarele clinice, in special pentru domeniile Professional Diagnostics (+9%) si Molecular Diagnostics (+4%). Vanzarile Diabetes Care au crescut cu 5%, in ciuda unei piete volatile si plina de provocari.
Pe 7 aprilie 2014, Roche a anunțat achizitia IQuum Inc, companie privata cu sediul in Massachusetts, SUA, care are ca principal obiect de activitate dezvoltarea de sisteme si teste "point of care" pentru biologie moleculara.
Odata cu noua achizitie, Roche detine sistemul Laboratory-in-a-tube (Liatâ„¢), care permite specialistilor efectuarea unor teste de biologie moleculara in sistem "point of care", aproape de patul pacientului si dupa o instruire minima. Odata cu finalizarea tranzactiei, IQuum va fi integrata in Roche Molecular Diagnostics.
In luna martie, Food and Drug Administration din Statele Unite a recomandat in unanimitate utilizarea testului cobas HPV (Human Papillomavirus) ca test de prima linie pentru evaluarea riscului de a dezvolta cancer de col uterin, la persoanele de peste 25 de ani.

Cristoph Franz, noul presedinte al Consiliului Director al Grupului Roche

In cadrul Intalnirii Generale Anuale a Grupului Roche, care a avut loc pe 4 martie la Basel, Elvetia, Cristoph Franz a fost numit la conducerea Consiliului Director al companiei. Cristoph Franz - fost CEO al Lufthansa - a fost ales presedinte al Consiliului Director al Roche cu 99.8% voturi ' pentru '. Franz este membru al Consiliului Director din 2011, iar contractul lui cu grupul Lufthansa urmeaza sa expire la data de 31 mai, fara posibilitatea reactualizarii.

Estimari pentru anul 2014

Pentru anul 2014, Roche prognozeaza o crestere a vanzarilor de aproximativ 5%, la o rata de schimb constanta si o crestere a dividendelor.