Ghimbir de la Kotanyi
estiri.ro
Vineri, 6 Februarie 2015
24541
Cu o bogata traditie culinara in multe din bucatariile lumii, ghimbirul era cunoscut si utilizat, inca din antichitate, in special in tari din Asia. Treptat, a cucerit prin gustul sau unic si prin proprietatile sale terapeutice, numeroase bucatarii europene. Se spune despre ghimbir ca are si remarcabile proprietati afrodisiace si ca, in Venetia secolului al XV-lea, turta dulce condimentata cu ghimbir a fost un adevarat simbol al iubirii.
Uleiurile esentiale si rasinile (galangol, alpinol) pe care le contine, confera acestei mirodenii o aroma speciala care imbogateste gustul multor tipuri de preparate din carne si legume, dar si al sosurilor si deserturilor. In combinatie cu coriandrul, cardamomul, scortisoara sau cuisoarele, elibereaza o aroma deosebita care condimenteaza in mod unic diferite tipuri de specialiati culinare.
Aleph News
Luni, 13 Mai 2024
24541
Euronews
Luni, 13 Mai 2024
24541
Euronews
Luni, 13 Mai 2024
24541
TVR
Miercuri, 8 Mai 2024
24541