L-am intalnit zilele trecute pe Gheorghe Florescu la magazinul sau, Delicatese Florescu, situat pe Strada Radu Cristian nr. 6, in apropiere de Piata Rosetti.
"Avem multe sortimente de cafea: cefea Kopi Luwak, cafea Sfanta Elena, Everest Supreme din Nepal, dar si patru sortimente de cafea organica: Columbia - Supremo, Brazilia - Santos, precum si cafea fara cofeina din Cuba, Guatemala, Antigua, Costa Rica. De asemenea, avem si 15% reduceri la carti si CD-uri", ne-a spus Gheorghe Florescu.
Printre cartile aflate pe raft, in magazinul sau din apropiere de Piata Rosetti, gasiti cateva titluri interesante, precum: "Cai in galop" - Yukio Mishima, "Ratacirile lui Herman Melville" - Jay Parini, "Un picior de sprijin" - Oliver Sacks, "Eseuri de indragostit" - Alain de Botton, "Balada usturoiului din Paradis" - Mo Yan, "Cum mi-am petrecut vacanta de vara" - T.O. Bobe, "Blandetea noptii" - Scott Fitzgerald, "Din vorba-n vorba" - Andrei Plesu.
Tot in magazin, mai gasiti si: dulceata de cirese amare, de gutui, de capsuni, de portocale, de afine dietetica, de pere, dar si serbet de cacao si serbet de zahar ars - la 19 RON borcanul si serbet de fructe, portocale, zmeura, capsuni, lamaie si catina - la 15 RON borcanul, cozonac panetone de doua feluri: la 43 RON si la 93 RON.
"Mai avem si ciocolata Heindl din Austria, dar si cicolata importata din Belgia, siropuri din muguri de brad, mure si afine", a mai spus Gheorghe Florescu.
La Editura Humanitas, Gheorghe Florescu pregateste editia de lux "Confesiunile unui cafegiu" si a doua carte a lui va fi lansata in toamna anului 2014, la Targul de Carte Gaudeamus.
"O mare cautare o au cartile lui T.O. Bobe (n.r. ginerele lui Gheorghe Florescu): Darul lui Mos Craciun si Contorsionista", a adaugat Gheorghe Florescu.
Pe 26 decembrie, Gheorghe Florescu va fi prezent in cadrul emisiunii "Tara Minunilor", cu un speech despre cafea.
La Delicatese Florescu mai gasiti si coniac Ararat - coniac armenesc deosebit de rafinat, 100% organic, ce poarta numele muntelui biblic, cel mai important simbol al culturii si identitatii armene. Extrem de apreciat la competitiile de profil din Franta, face parte dintr-o gama de bauturi fine ce a castigat peste 50 de medalii de aur internationale. Ararat este de asemenea locul uneia dintre cele mai vechi podgorii din lume, cu o traditie a viticulturii de peste 2.500 de ani si o metoda brevetata de distilare, din 1887.