Silviu Gelu Zetea, patronul S.C. Privat Silviu Zetea SRL, impreuna cu fiul sau, Gerard Zetea, Director General la Zetea Transilvania, participa zilele acestea la targul de produse traditionale si de artizanat organizat de Ministerul Agriculturii la Palatul Parlamentului.
Zetea de Transilvania este o poveste care nu poate fi spusa in cateva cuvinte. Familia Zetea, pe parcursul mai multor generatii, produce dupa o metoda unica - metoda Zetea - bauturi distilate din fructe la cazane traditionale cu foc direct. Caracterul traditional al metodei "Zetea" a fost conservat si imbunatatit de la o generatie la alta. Dupa 1989, Silviu Zetea reorganizeaza activitatea in cadrul firmei S.C. Privat Silviu Zetea SRL, cu dorinta de a transmite din tata in fiu secretul metodei "Zetea".
Produsele "Zetea" cuceresc numeroase premii si distinctii, tuica "Zetea de Transilvania" obtinand in 2001 Medalia de argint la Concursul Mondial de la Bruxelles.
Caracterul traditional al metodei folosite pentru manufacturarea produselor "Zetea", dar si notorietatea interna si internationala, au atras atentia mediului diplomatic, tuica "Zetea de Transilvania" fiind acum ceruta pentru majoritatea evenimentelor de protocol.
"La acest targ de la Palatul Parlamentului am venit cu trei produse principale: tuica Zetea - la 150 RON / 700 ml, Silvoriu Zetea - lichior, la 75 RON / 500 ml si palinca de Ardeal - la 55 RON / 500 ml. Avem 12 produse diferite, dar cel mai cautat este tuica Zetea, lansata in anul 2000. Targul de la Palatul Parlamentului e binevenit si lumea care vine aici e interesanta: au venit si au cumparat de la noi turisti din Ucraina, Republica Ceha, dar si parlamentari romani", ne-a spus Gerard Zetea.