La data de 18 decembrie a.c., in jurul orei 06.00, lucratori din cadrul Sectiei 7 Politie - Biroul Investigatii Criminale, impreuna cu lucratori din cadrul D.G.P.M.B. - S.P.I.R., in baza unei autorizatii emise de Judecatoria Sectorului 2, au efectuat o perchezitie domiciliara la un imobil din Bucuresti, sectorul 2, unde existau informatii ca locuieste G. Catalin de 38 de ani, din judetul Ilfov, care ar detine in locuinta bunuri provenite din savarsirea de infractiuni.
Cu aceasta ocazie, in imobilul sus mentionat, a fost depistat G. Catalin si totodata au fost ridicate in vederea cercetarilor mai multe bunuri, dupa cum urmeaza:
- un laptop, un monitor LCD, 11 telefoane mobile, un Iphone, un Ipod, o camera digitala, 3 aparate foto, o unitate PC, 9 monitoare auto, un mp3 player, un Dvd player, 5 ceasuri, 2 sisteme audio, un radio CD, 2 modemuri, un flex, 17 cartele pentru telefoane mobile, un scanner, doua parfumuri, un hard disk extern, s.a..
In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca la data de de 16.11.2010, in jurul orei 18.30, S. R. de 15 ani, impreuna cu A. L. de 16 ani, prin fortarea si escaladarea unei ferestre, au patruns intr-un apartament din sectorul 2, de unde au sustras un TV-LCD, un laptop, un aparat foto si un hard disk extern, dupa care le-au vandut lui G. Catalin, caruia i-au adus la cunostinta ca aceste bunuri provin din savarsirea unei infractiuni.
Valoarea prejudiciului cauzat este de 5000 lei, fiind recuperat in proporţie de 10%.
Cercetarile sunt continuate de lucratorii Sectiei 7 Poliţie, sub aspectul savarşirii infractiunilor de furt calificat si tainuire, cu susnumitii in stare de libertate, totodata fiind desfasurate activitati in vederea depistarii lui A. L., disparut de la domiciliu si stabilirii intregii activitati infractionale a celor in cauza.