Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au prezentat recent, in cadrul unei conferinte de presa, strategia de responsabilitate sociala a retailerului si proiectele de CSR sustnute in Romania.
Reprezentantii Carrefour au asistat apoi la inaugurarea unui nou centru Samusocial de asistenta sociala pentru persoanele fara adapost.
La evenimentul menit sa prezinte planurile si eforturile Carrefour in domeniul resposabilitatii sociale au participat ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, directorul general Carrefour Romania, Jean Baptiste Denoncourt si Presedintele Samusocial international, Xavier Emmanuelli. Acestia au participat si la inaugurarea de catre asociatia Samusocial a unui centru de asistenta sociala pentru persoanele fara adapost.
Pe langa implicarea in activitatile din noul centru de asistenta Samusocial, Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au contribuit la programele derulate de Samusocial Romania in ultimii 8 ani, parteneriatul dintre asociatie si Carrefour fiind reinnnoit in cursul anului trecut.
- Salut actiunile de ajutorare a persoanelor lipsite de mijloace din Romania, desfasurate de Fundatia Carrefour si asociatia Samusocial. Efortul comun trebuie sa continue in favoarea unei veritabile mobilizari la toate nivelurile: autoritati, actori din domeniul economiei solidare in lupta impotriva excluziunii, a declarat Excelenta Sa, domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania.
- Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa avem o contributie pozitiva in viata celor mai putin norocosi dintre noi. Carrefour Romania, alaturi de Fundatia Carrefour, si-au intensificat in ultimii ani eforturile in domeniul protectiei sociale, tendinta pe care o vom mentine si in viitor. Suntem bucurosi sa putem contribui la proiectele sociale dezvoltate de Samusocial Romania, unul dintre partenerii nostri cei mai importanti, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director General Carrefour Romania.
In Romania, Fundatia Carrefour a sprijinit, intre altele, programul asociatiei OvidiuRo Fiecare copil in gradinita, Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane si programul Gradina Bio, derulat de asociatia Ateliere fara Frontiere.
Principalele directii de interventie ale Fundatiei Carrefour sunt programele care ofera ajutor umanitar de urgenta si cele de solidaritate.


Despre Samusocial din Romania

Samusocial din Romania este o organizatie neguvernamentala, infiintata in 2004, cu scopul de a salva vietile celor care traiesc pe strada. Samusocial din Romania ofera servicii medicale, sociale, psihologice si de consiliere ocupationala persoanelor adulte fara adapost din Bucuresti, prin intermediul Centrului de zi si a echipei mobile.
In medie, vin 50 de oameni aici, care fac dus la acest centru ocupational. Cu ocazia venirii in tara a domnului Xavier Emmanuelli, ne-am intaln it cu Raed Arafat. Saracia este prezenta si in Romania! Exista si familii cu copii care stau pe strada, nu numai oameni ai strazii, a spus Excelenta Sa, domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania.

Despre Fundatia Carrefour

Infiintata in 2000, Fundatia Carrefour implementeaza, la nivel international, numeroase programe adresate persoanelor sau grupurilor defavorizate.
Prin experienta echipei Carrefour Grup, Fundatia intervine atat prin ajutor alimentar, cat si prin ajutor umanitar. Cu un buget de 6.5 milioane de euro, Fundatia Carrefour a finantat, in 2014, 60 de proiecte din 12 tari.