Felicia Stancu acorda ajutoare de deces ilegale catre beneficiari care nu aveau habar cine era mortul si nici nu stiau ca figureaza in acte ca ar fi incasat ei banii. Femeia este cercetata in stare de libertate.
Functionara de la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj acuzata ca a plecat acasa cu ajutoare de deces de peste 100.000 de lei a fost data afara, alaturi de alti 35 de salariati carora li s-au restructurat posturile ca urmare a deciziilor guvernului. Potrivit reprezentantilor CJP Dolj, Felicia Stancu a primit decizia de desfacere a contractului de munca pe 12 august, urmand sa mai vina la serviciu inca 30 de zile, conform procedurilor legale.
Femeia a acordat ajutoare de deces ilegale pentru 64 de persoane, iar prejudiciul a fost stabilit la 103.524 de lei. Prima data femeia platea ajutorul legal de deces care se cuvenea rudelor decedatului, iar a doua oara selecta anumiti oameni pe care ii cunostea si, doar pe hartie, le dadea al doilea ajutor de inmormantare, de data aceasta ilegal. Se pare ca Stancu se folosea de datele unor apropiati ai sai, dar banii intrau in propriul ei buzunar. Curios este ca, la cateva zile dupa ce s-a descoperit escrocheria, banii au reaparut in conturile CJP Dolj, facand si mai suspect cazul. La fel de curios este si faptul ca femeia a fost tinuta in functie pana acum, cand s-a ivit momentul sa fie data afara alaturi de alti functionari ai CJP Dolj, ca urmare a unor restructurari de personal dictate de guvern.
Dosarul functionarei este in cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Felicia Stancu, ca de altfel si ceilalti functionari publici ale caror posturi au fost restructurate la finele saptamanii trecute, muncesc in continuare la CJP Dolj, dar numai patru ore pe zi, timp de 30 de zile de la primirea deciziei, informeaza reprezentantii institutiei.