Facebook: 30 DE LUCRURI DE CARE SA TII CONT PENTRU A AVEA O VIATA FERICITA!
Bucura-te!
Am ajuns sa acordam prea multa importanta lucrurilor neimportante si prea putina atentie sau deloc, lucrurilor ce conteaza cu adevarat. Am uitat sa ne bucuram autentic.
Am uitat sa traim pentru ca, de cele mai multe ori, hotaram doar sa existam. Dar, insasi Viata inseamna bucurie si indeamna la Fericire.
Nu uita niciodata ca gesturile mici sunt responsabile pentru emotiile puternice iar bucuriile mari provin din lucruri simple.
Asadar, Bucura-te! De absolut orice clipa traita! De zambetul unui prieten drag! De rasul inocent al unui copil! De soarele diminetii! De o imbratisare pura! De munca ta! De telefonul unui parinte! De o carte citita in graba! Bucura-te! De tine! De Tot!
La finalul acestui articol lung, iti multumesc ca ai fost alaturi de mine si sper ca am reusit sa intru, macar pentru o frantura de timp, in mintea si inima ta.
Si totusi, ce inseamna Fericirea? O intrebare care ramane incontinuu pe buzele noastre.
Fericirea nu este o stare de Nirvana in care, detasat de tot greul vietii, stai intr-o vesnica contemplare a Fiintei tale, asteptand lauda si recunostinta din partea celorlalti, gadilatul orgoliului, exacerbarea imaginii de Sine si preamarirea Ego-ului.
Fericirea este legata de o stare de implinire sufleteasca ce vine din lucruri marunte, bucurii simple dar profunde in acelasi timp si a lucrurilor bine facute. Fericirea este in fiecare dintre noi si toti tanjim sa o descoperim! Fericirea suntem NOI!
Pentru aceasta trebuie sa ne descoperim, in primul rand, pe noi si prin ceilalti, pe Dumnezeu. Numai asa putem trai o viata autentica, o viata in care mintea si inima deopotriva sunt intr-un echilibru si armonie perfecte cu sufletul.
Draga cititorule, iti doresc o minte agera si lucida, o inima calda si blanda si un trup voios si sanatos.
Pentru ca, asa cum Ghandi spunea atat de frumos:
Fericirea este Armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.
Autor: Alex Chermeleu