efemeride.ro/TEORII CARE CONFIRMA LEGATURA STRANSA INTRE OAMENI SI EXTRATERESTRI
Descopera
O teorie stranie, regasita in cele mai multe dintre cartile lui Erich von Daniken, scriitor de origine elvetiana, sustine ca extraterestrii viziteaza Pamantul inca din timpurile preistorice, iar strainii veniti din ceruri i-au ajutat pe stramosii nostri sa evolueze. O astfel de teorie cuprinde diverse legende, precum povestirile Atlantidei, Lemuria, Nazca, care be incurajeaza sa credem, nu doar prin elementele istorice descoperite care vin in sustinerea ideii, ci si prin faptul ca orice legenda are un sambure de adevar.
Prin culegerea de date istorice, stiintifice, religioase cat si biologice, Dankinen a reusit sa contureze mai multe idei despre vizitele suspecte ale unor civilizatii extraterestre pe Terra si evolutia fulminanta a unor civilizatii demult disparute. Dankinen credea cu tarie ca astronautii din trecut au aterizat pe Pamant, au interactionat cu oamenii si au reusit sa le induca o anumite cultura si un spirit inovator, prin traditie si inteligenta.
Prima teorie socanta emisa de scriitorul elvetian incearca sa explice mitul Chivotului Legii, care in opinia sa este un emitator de mare putere prin care extraterestrii puteau sa comunice in orice moment cu pamantenii. Aceasta teorie se mai regaseste si in prezent pe buzele unor ufologi. Celebrele linii de la Nazca sunt ramasitele unui aeroport spatial, unde OZN-urile aterizau permanent, credea Dankinen. De asemenea vasele descoperite din timpurile stravechi aveau diverse desene cu obiecte spatiale sferice, ceea ce l-a impins pe scriitor sa creada ca teoriile sale au un punct de plecare. Este foarte ciudat cum oamenii de acum cateva mii de ani stiau atat de multe despre OZN-uri, le idolatrizau incat sa ajunga sa le foloseasca drept laitmotiv.
O alta teorie controversata a fost sustinuta de Robert Bauval si Gilbert Adrian, care credeau cu desavarsire ca vechii egipteni au coborat din ceruri. Teoria Orion” sustine ca cele trei vechi piramide egiptene sunt corelate intr-un mod bizar de exact cu cele trei stele din centura Orion. Acest fapt este imposibil de realizat cu o tehnologia rudimentara pe care o putea detine o civilizatie obisnuita. Studiile ulterioare au demonstrat ca exista si alte elemente din cultura egipteana care corespund in cel mai uimitor mod cu punctele din Centura Orion. Egiptenii se inchinau zeului Ra care a avut reprezentare cosmica constelatia Sha, ceea ce numim noi in prezent Orion. De asemenea Bauval si Adrian au studiat cu minutiozitate arborii si plantele gasite in interiorul piramidelor, iar concluzia a fost una cat se poate de incredibila: aceste plante nu proveneau de pe Terra si erau folosite pentru a ajuta spiritele sa se intoarca acasa, pe o planeta din constelatia sus mentionata.
Chiar daca omul modern, atat de avansat pe plan material si sarman pe cel spiritual, nu a putut sa descopere pana in prezent adevarul despre originile vietii de pe Pamant, aceste teorii, argumentate in cel mai plauzibil mod, pot schimba intreaga istorie cat si gandirea din timpurile noastre. Din aceasta cauza nu se doreste ca aceste teorii sa fie facute sustinute in mod oficial, iar manipularea maselor se face cu un succes impresionant. Adevarul se afla langa noi, dar, totusi, atat de departe!