Editorial AMPress : Traian Basescu, in pardesiul unui prezervativ (Autor : Lucian Avramescu)
Conferinta Regionala a PMP de la Timisoara, care s-a desfasurat sambata, l-a avut ca invitat si partener activ pe domnul Traian Basescu. Fostul presedinte, care tocmai sfintea cu aghiasma agustei sale persoane viata politica firava a PMP, a spus ca nu este interesat de politica. Personal, a zis el, nu mai am aspiratii. Pai daca n-ai aspiratii, ce cauti mot la o reuniune de partid? Tot fostul presedinte a afirmat ca nu vrea sa se spuna ca acest partid este al meu? Pai daca nu-i al matale, de ce l-ai infiintat, nasit, botezat, i-ai taiat buricul si i-ai fasonat bretonul, atat de tare incat a devenit identic cu al madamei Udrea?
Domnul Traian Basescu, cel care se lauda acum scurta vreme ca se trage langa nepoti si e prima oara in viata lui cand doarme linistit, se agita ca un titirez, iese mot in fata pe unde are prilejul, iar prilejul si-l confectioneaza din plastilina acestui partidulet. El transmite mesaje dupa mesaje Elenei Udrea, singura lui obsesie de azi, de ieri si de cand era primar general al Capitalei, moment care a sfintit acesta casnicie, politica zice el, de iubire, zice ea, adaugand moale ca il iubeste in integralitatea sa de om politic.
Niciodata n-am vazut un barbat alergand dupa umbra unei femei, asa hamesit, cum alearga acum Basescu. O viziteaza in arest acasa si-n arest oriunde, ii da, conform propriilor spuse, telefoane zilnic, si, iata, ii tine cald partidul, partid care-i nou nout, din oameni exclusiv virginali, neultragiati de spinul politic, igienici de parca ar fi umblat, de la nastere, in pardesiul unui prezervativ. Primul exemplu de necontaminare cu SIDA politica este el insusi, un fel de Fecioara Maria care a nascut, din imperechere cu duhul divin al Cotrocenilor, acest prunc alcatuit, cel putin asa se vede de la distanta, din Onaca, scafandru care zambeste din spatele-i, cu o constanta omogena si tampa, nereusind sa iasa din acest zambet aproape regulamentar, un ofiter SPP, care-si face datoria, si asa zisul presedinte al formatiunii, un anume domn Tomac, tacut ca ieslea din Bethleem. Nu vreau sa se spuna ca sunt presedintele acestui partid! Pai, vrei, nu vrei, se spune si se vede.
De ce are nevoie Traian Basescu de aceste iesiri in poteca? Din motive de Elena Udrea, am zis, si din motive de el insusi. Ceva, de el insusi inventat, ii strica leuzia pensionara si-l infricoseaza mai tare ca moartea. Ca-n bancul acela cu gestionarul care aude, la trei noaptea, batai in usa.
- Cine-i? - intreaba el pierit.
- Mooortea! - se aude de afara.
- Ooo, respira usurat omul, credeam ca-i politia economica.
Acum politia economica se cheama altcum si-si mananca incet, incet inventatorul si inventatorii.