Emil Florescu a participat in aceste week-end la targul de produse traditionale Piata Taraneasca si Mester(Esti)!, organizat in curtea MTR, cu: sase soiuri de magiun de prune din vanata romaneasca, tuleu, stanlei, anaspet, clotuse si arjan, dar si palinca si tuica.
"Imi doresc sa existe o gandire care sa includa programe cu obiective, cu etape de realizare pentru dezvoltarea satului romanesc, sa aiba in vedere conditii pentru favorizarea aparitiei si dezvoltarea unor produse traditionale de inalta calitate, care sa duca la o reala ddezvoltare a satului. Trebuie sa se opreasca distrugerea padurilor din satele de deal si munte. Exploatarea lor sa se faca controlat astfel incat sa se asigure o repartizare pe categorii corespunzatoare. Sa se ia masuri astfel incat tinerii sa ramana in zone rurale si sa contribuie la dezvoltarea acestor zone, sa nu mai fie nevoiti sa plece pe alte meleaguri, situatie care duce la cresterea decalajului dintre satul romanesc si alte localitati din tari dezvoltate din UE. Din nefericire, Romsilva s-a transformat intr-un organism de distrugere a padurilor romanesti. Imi doresc ca la aceste targuri sa fie numai produse traditionale romanesti!", ne-a spus Emil Florescu.
La standul sau, romanii au putut gasi si achizitiona:
- magiun de prune de tuleu gras, arjan, vanata romaneasca.
"Soiul de prune primitive e cel mai cautat!", a adaugat Emil Florescu.
"Aici, la MTR, suntem ca intr-o gospodarie taraneasca: gasesti o tuica, o ie, o masca populara, un cozonac bun de casa", a mai spus Emil Florescu.