www.ziuanews.ro informeaza: Dumitru Prunariu, primul roman care a ajuns in spatiul cosmic, a anuntat pe Facebook o tragedie petrecuta in familia sa duminica dupa-amiaza. ”Nepotica noastra Arina s-a facut ingeras. O meningita fulminanta ne-a rapit-o in cateva ore”, a scris Dumitru Prunariu, citat de dcnews, pe reteaua de socializare.
Potrivit unor informatii neconfirmate inca, decesul s-ar fi produs in urma unui soc toxico-septic. Germenul care a produs infectia nu a fost inca identificat, fiind necesare 48 de ore pentru testare. Micuta pacienta s-a stins in mai putin de o ora dupa ce a ajuns la Institutul Matei Bals, intr-o stare foarte grava. Fetița fusese intr-o tabara, pe Dunare, si apoi cateva zile la mare, cu familia, unde au fost cazati la un hotel de lux din Mamaia.
Arina era nepoata cea mare a cosmonautului, in varsta de 11 ani. Ea zburat pentru prima data cu un planor la 2 ani si jumatate. Prunariu mai are un nepotel, Andrei, dar si o nepoata mai mica, Ana. Primul cosmonaut roman are doi baieti, Catalin Prunariu fiind la randul sau pilot pe avioane de linie si avioane de acrobatie. Arina era fetita sa. Tatal Catalin si-a schimbat in doliu poza de profil de pe pagina de Facebook, iar peste o suta de cunoscuti i-au trimis deja mesaje de condoleante, nevenindu-le sa creada cele intamplate.