Ducesa Kate si Printul William au umplut de bucurie intreaga lume pe data de 22 Iunie 2013, atunci cand fiul lor a venit pe lume.
Printul George, al carui botez va avea loc in curand, nu este constient de marea sa faima; el este multumit si se bucura in prezent de o sanatate excelenta impreuna cu parintii si bunicii lui in Bucklebury.
Conform Freizeit Revue, citata de promiflash.de, Kate și William au fost de acord ca in timpul pregatirii pentru nastere sa semneze un contract de recoltare si procesare de celule stem, nelasand nimic la voia intamplarii. Ei au luat in considerare orice eventualitate, inclusiv posibile tulburari genetice care ar putea fi periculoase pentru viata printului.
Prin urmare, au recoltat probe din cordonul ombilical in timpul nasterii, procedura care acum castiga din ce in ce mai multa popularitate si la care a apelat si Printesa Letizia pentru fiica sa Leonora.
Dr. Roxana Macrin, directorul general al reprezentantei din Romania a renumitei banci Cryo-Save, comenteaza acest eveniment ca fiind unul obisnuit pentru ei: "Cryo-Save, avand reprezentante in 70 de tari pe toate continentele, a avut ocazia sa aiba clienti faimosi din toata lumea, in cei 13 ani de existenta. Si in Romania suntem onorati sa avem multi astfel de clienti, straini si romani din mediile de afaceri, televiziune, politicieni, diplomatie, sportivi, medici. Este atat o dovada de loialitate si profesionalism apararea intimitatii clientilor nostri, cat si obligatia Directivelor Europene privind stocarea de celule stem si totalul anonimat al clientilor, chiar si fata de angajatii bancii. In mod exceptional, numai clientii pot da publicitatii astfel de informatii."


Despre Cryo-Save (www.cryo-save.com/group)

Cryo-Save, cea mai mare banca internationala de celule stem, depoziteaza deja mai mult de 170.000 de probe de celule stem recoltate din: sangele cordonului ombilical, țesut din cordonul ombilical pentru nou-nascuti si țesut adipos pentru adulți. Aceste celule stem pot insemna diferenta dintre viata si moarte in cazul amenintarilor viitoare la sanatatea donatorilor. Exista deja mai multe boli care pot fi tratate prin utilizarea celulelor stem, iar numarul tratamentelor nu poate decat sa creasca. Condusa de o strategie transparenta si sanatoasa de afaceri, Cryo-Save este in prezent reprezentata in peste 70 de tari de pe patru continente, cu facilitati de procesare si depozitare ultra-moderne.