Dr. Dana Miricioiu: "Vrei sa scapi de colaceii de pe burta? Iti spun eu cum!"
Cine nu isi doreste un abdomen plat? Fara colacelul de grasime pe care sa se aseze vizibil o rochie sau care sa iasa neplacut peste cureaua pantalonilor? Cum scapam de aceasta grasime? De ce se depune tot timpul acolo si de ce, oricate diete am tine, grasimea ramane nestingherita in acelasi loc?


Lipoaspiratia, solutia pentru un abdomen plat


Grasimea de pe abdomen este cel mai greu de inlaturat prin alte metode, altele decat interventiile chirurgicale.
Ei bine, aflaai ca grasimea de pe abdomen este una dintre cele mai incapatanate grasimi din organism. Stie una si buna: sa ramana acolo unde ii este locul, pentru ca are memorat faptul ca este lasata in acel loc din mosi-stramosi drept rezerva energetica a corpului aflat in situatii de urgenta. Astfel, ori de cate ori are ocazia, mai depune putin cate putin in stratul ei. Iar in perioadele de stres, dispare cel mai greu, pentru ca, recunoaste ca va urma o perioada de criza si de aceea isi mai face o mica rezerva! Glumim noi, dar chiar acesta este adevarul!
Oricate exercitii fizice si abdomene am face, oricate regimuri alimentare am tine, grasimea de pe abdomen pare aproape de de neclintit! Nu vorbim de situatiile de obezitate si nici despre cazurile de depunere grasoasa asociata cu exces tegumentar, asa-numitul"sort abdominal", care impune abdominoplastia (indepartarea prin excizie chirurgicala a pielii in exces si a grasimii).
In acest articol vorbim doar despre pacientii cu o greutate relativ normala, dar care au grasime strict localizata la nivelul abdomenului.


Dietele si sportul - necesare, dar insuficiente pentru remodelarea depozitelor adipoase de pe abdomen

Inainte de a tenta la eliminarea ei prin lipoaspiratie, trebuie incercate anumite diete, conduse de medici specialisti in nutritie, pentru a vedea daca o dieta echilibrata poate sa topeasca putin cate putin din grasimea in exces.
In combinatie, se practica exercitiile fizice: mersul pe banda, inainte de micul dejun, poate face minuni! Nu numai ca poate sa micsoreze stratul adipos, dar poate scadea si greutatea corpului si mai ales creste conditia fizica, prin imbunatatirea performantelor cardiace! Asadar, tineti cont si alergati sau doar mergeti pe banda in fiecare dimineata, cu 5-7 km pe ora, timp de 30 de minute!