doctorulzilei.ro informeaza:Dr. Alin Popescu: Multi oameni se ingrasa din cauza ca mananca salate
Majoritatea oamenilor care vor sa scape de cateva kilograme in plus incearca sa renunte la mancarurile grele si sa manance cat mai multe salate. Insa si salatele ingrasa, potrivit dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva, medic cu multiple preocupari in zona de nutritie si in promovarea unui stil de viata sanatos.
- Stiu multi oameni care se ingrasa din cauza salatelor. Salatele cu oua, grasimi, prea mult ulei, cu sunca sau chiar salatele de fructe cu frisca sau alte topping-uri nu sunt chiar prietenoase cu silueta. In plus, degeaba mananci peste la gratar sau salata, daca mananci la ora 1 noaptea, a adaugat medicul. Potrivit dr. Alin Popescu, nu exista alimente nocive, ci doar cantitati prea mari, moduri gresite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate.
- Poti manca la pranz cam orice: paste, mar copt, peste, pizza, pentru ca o felie de pizza o data pe saptamana sau o clatita cu gem n-a omorat pe nimeni. Nu trebuie sa fim fixisti si sa ne abtinem de la alimentele care ne plac si cel mai bine e sa ne facem poftele la pranz, nu la cina, a recomandat medicul.

Sursa: doctorulzilei.ro