worldwideromania.com informeaza: SECRETUL de sub Marea NEAGRA: TUNELURI sapate pentru a-si duce taranii oile in Turcia
Stia Securitatea de existenta acestor tuneluri megalitice de sub Marea Neagra? Cel mai probabil da, deoarece nimanui nu ii era permis sa se apropie de caile de acces.
Intr-o cronica scrisa inaintea Primului Razboi Mondial apare o poveste misterioasa in care se vorbeste de faptul ca taranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, sapate sub Marea Neagra doar pentru a-si duce oile pana in Turcia.
Nu sunt deocamdata informatii legate de cine a construit aceste doua tuneluri si nici despre motivul pentru care ele traverseaza prin subteran Marea Neagra.
Exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin doua tuneluri de dimensiuni impresionante, potrivit cronicii mentionate. Cele doua tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale si din Cadrilater si subtraverseaza Marea Neagra. In timpul Celui de-Al Doilea Razboi Mondial, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranta nationala si au fost pazite. Exista banuieli cum ca Securitatea era la curent cu existenta acestor tuneluri megalitice si nimanui nu ii era permis sa se apropie de caile de acces.In anii '80, soldatii care munceau pe Canalul Dunare-Marea Neagra, au descoperit din pura intamplare o alta gura de acces a acestor tuneluri. Aceasta, aflandu-se intr-un cimitir din Murfatlar, era folosita in dese randuri de muncitorii de la canal pentru a trece in Bulgaria.