MAGAZIN: Edward Snowden si OZN-urile (Autor: DAN D. FARCAS)
Partea I
Ufologii partizani ai teoriilor conspiratiei sunt convinsi ca guvernele marilor puteri au incheiat intelegeri ultrasecrete si murdare cu extraterestrii care viziteaza Pamantul, sau cel putin cunosc mai multe despre prezenta acestora decat sunt dispuse sa recunoasca. Cand, in mai 2013, Edward Snowden, fost angajat CIA si colaborator NSA (National Security Agency), a copiat si a dat publicitatii o multime de documente secrete jenante, conspirationistii OZN au fost dezamagiti ca printre aceste documente nu s-a gasit nicio dovada care sa le confirme convingerile.
PRISM este un program clandestin de supraveghere electronica in masa si de sondare a datelor lansata in 2007 de catre Agentia Nationala de Securitate (NSA), cu participarea agentiei omoloage britanice GCHQ (Government Communications Headquarters), program care a fost dat in vileag de Edward Snowden. S-a spus ca in interviul pe care acesta l-a dat in iunie 2013 ziarului britanic Guardian, el si-a dezvaluit, fara sa vrea, preocuparile legate de faptul ca PRISM putea fi folosit si la cautarea de date privind fenomenul OZN si contacte cu extraterestri, ca parte a unei incercari a guvernului SUA, in curs de desfasurare, pentru a pune in aplicare initiative tiranice privind razboiul spatial.
Snowden spunea astfel: "Singurul lucru care restrictioneaza activitatile de supraveghere efectuate de stat este politica. Pana si acordurile noastre cu alte guverne suverane le consideram prevederi politice si nu prevederi legale. Din cauza asta, atunci cand este ales un nou lider, el va repozitiona comutatoarele, spunand ca 'Din cauza crizei, din cauza pericolelor cu care ne confruntam in lume', stiti, unele amenintari noi si neprevazute, 'avem nevoie de mai multa autoritate, avem nevoie de mai multa putere'. Si in acel moment oamenii nu vor mai putea face nimic sa i se opuna. Si va fi o tiranie 'la cheie'."
Iata insa ca in februarie 2014 s-a difuzat o stire ca totusi s-ar fi gasit ceva in documentele desecretizate de Snowden. In maldarul de date au fost identificate niste poze care arata presupuse OZN-uri. Acestea erau incluse intr-o prezentare PowerPoint, continand 50 de imagini fara legenda, care au provocat speculatii considerabile intre conspirationisti si ufologi.
(Va urma)