adev.ro - Petrecere pe malul Borcei. Degustari de vinuri si cel mai bun bors pescaresc la Festivalul Dunarii calarasene

Degustari de vinuri, delicatese din peste, concursuri, ateliere de pescuit si standuri de promovare, muzica si dans popular sunt doar cateva dintre ingredientele Festivalului Dunarii calarasene ce va avea loc in perioada 7-8 august, pe malul Borcei.
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului Valorificarea si conservarea traditiilor pescaresti pe malul Dunarii Calarasene, finantat de Fondul European pentru Pescuit 2007-2013, Axa Prioritara 4, Masura 2.1.2. si consta in promovarea activitatilor si oportunitatilor de turism in zona Calarasiului. Asadar unul dintre principalele obiective este promovarea pescuitului ca si mod de relaxare si petrecere a timpului liber, dar si atragerea atentiei publicului spre principala atractie naturala a judetului Calarasi, bratul Borcea.

Doua zile de distractie

Proiectul se va desfasura in Municipiul Calarasi, pe platoul din fata Salii de spectacole Barbu Stirbei, in intervalul orar 09.00 -16.00 si va fi structurat in doua sectiuni. Ziua de 7 august este dedicata copiilor, cand cei mici vor putea participa la concursuri de desene avand ca tema Dunarea calaraseana prin ochi de copil, concursuri de realizat caricature si de desene pe asfalt. De asemenea, spre divertismentul celor mici si un numai, vor exista papusi gigant, iar echipa de Cercetasi va antrena doritorii intr-o serie de jocuri interactive ce pot stimula creativitatea si inteligenta copiilor. Tot in acest sens, pentru cei mici, va exista o lectie de nutritie sustinuta de catre un medic specialist.

Ateliere si tehnici de pescuit

Pe 8 august, manifestarile sunt dedicate adultilor. In cadrul acestei sectiuni se vor organiza ateliere de pescuit, in cadrul carora se vor expune tehnici de pescuit, de confectionare a uneltelor pescaresti si vor fi organizate diferite concursuri amuzante cu specific pescaresc, dar si concursuri de gastronomie. In cele doua zile de festival nu vor lipsi spectacolele artistice sustinute, printre altii, si de membrii Flores Campi, de ansambluri folclorice din Calarasi sau de trupe de dans modern.