Garbo.ro informeaza: Creata de experta in nutritie Connie Gutersen, dieta Sonoma isi ia numele de la o zona de pe coasta Californiei, cunoscuta pentru alimentatia sanatoasa practicata acolo. Secretul ei consta in moderatie si savoare.
Dieta Sonoma: principiile unei alimentatii sanatoase
Creata ca o varianta a Dietei Mediteraneene, dieta Sonoma pune accentul pe alimente naturale, nutritive si in acelasi timp pline de savoare. In opinia autoarei, aceasta dieta reprezinta mai mult decat clasicul regim de slabire, ea devenind parte integrala a unui stil de viata sanatos.
Dieta Sonoma poate fi inclusa in categoria dietelor fara carbohidrati cu ardere rapida, ea punand accentul pe consumul de legume, fructe, proteine usoare (peste, nuci, seminte) si carbohidrati complecsi de tipul cerealelor integrale. In cadrul ei, autoarea singularizeaza 10 alimente esentiale prin beneficiile lor extraordinare pentru sanatate:
migdalele;
ardeii grasi;
cerealele integrale (cum ar fi painea integrala, ovazul, orzul, quinoa, orezul brun, orezul integral si chiar popcorn-ul pregatit fara grasime);
rosiile;
uleiul de masline extravirgin;
strugurii;
spanacul;
broccoliul;
capsunile;
afinele.