12 detalii surprinzatoare despre infidelitate
Infidelitatea a fost intotdeauna un subiect controversat. Cine insala mai mult: barbatii sau femeile? Cine e de vina si care sunt motivele pentru care un partener alege sa treaca peste juramintele facute doar pentru o aventura de o noapte sau opteaza pentru o relatie paralela?
Un lucru e sigur. Cand vine vorba de inselat, lumea se imparte in doua: cei care blameaza si cei care gasesc intotdeauna circumstante atenuante. Consilierii si terapeutii de cuplu incearca permanent sa explice mecanismele care duc la un astfel de deznodamant. Site-ul Glo MSN prezinta 12 dintre cele mai surprinzatoare concluzii la care au ajuns specialistii studiind indelung infidelitatea.

Un barbat infidel este constient ca isi raneste sotia, isi destrama familia, sacrificandu-si onoarea

Desi constient de impactul pe care il au actiunile lui, un barbat infidel continua sa insele. Totul tine de felul in care barbatul respectiv se simte in familie, in general cautand in afara relatiei de cuplu ceea ce ii lipseste si ceea ce il nemultumeste. Cu toate astea, el stie ca rezolvarea sta in comunicare si ca, prin ceea ce face, ii raneste pe cei dragi, ducand, in ultima instanta, la destramarea familiei.

Sotia nu este de vina daca sotul o insala

Chiar daca multi cred ca sotul insala din cauza sotiei si a modului in care ea se comporta, specialistii sustin ca alegerea de a insela este una asumata, ce tine exclusiv de barbat. Corect ar fi sa spunem ca motivul principal este acela ca cei doi soti nu pot sesiza problemele sau micile derapaje ale unei relatii in doi.

Atat timp cat sotul are o aventura, mariajul sau nu are cum sa mearga

Oricat am incerca sa ne salvam casnicia, acest lucru nu se poate intampla daca sotul sau unul dintre parteneri este implicat intr-o aventura sau chiar alta relatie. O casnicie cu suisuri si coborasuri, cu probleme si griji zilnice nu are cum sa concureze cu o relatie relaxata, in care nu exista obligatii, ci doar placeri de moment.
Specialistii sustin ca secretul consta in a preveni si nu in "a trata". Sotiile ar trebui sa nu uite sa se faca placute si sa isi condimenteze relatia de cuplu cand si cand cu mici surprize.

Uneori, aventurile pot salva un mariaj

In urma acestor aventuri, barbatii pot constientiza ce au de pierdut, cat de mult isi iubesc sotia si familia. Totusi, un barbat infidel va fi tentat sa faca asta la nesfarsit, asa ca o sotie care trece o data peste un astfel de comportament s-ar putea sa fie inselata din nou.

Chiar si dupa incheierea aventurii, barbatilor le poate fi dor de amanta

Si nu, asta nu inseamna neaparat ca ar fi investit sentimente considerabile in aventura, ci ca le lipseste acea relatie atat de relaxanta si lipsita de orice fel de responsabilitati.
Femeile insala la fel de mult ca barbatii, iar aventurile lor pot fi chiar mai periculoase
Spre deosebire de barbati, femeile tind sa insele atat cu trupul, cat si cu inima. Cu alte cuvinte, ajung sa se indragosteasca, iesind cel putin la nivel emotional si psihic din relatia de cuplu. Bineineles, o astfel de relatie e mult mai periculoasa pentru ca mareste riscurile de a se ajunge la divort.

In general, o sotie stie ca sotul o insala

Multa lume se intreaba cum se face ca tocmai sotia nu isi da seama de un adevar dureros, dar stiut de toti ceilalti. In general, cele mai multe femei simt atunci cand partenerul le insala, insa accepta asta tacit de dragul copiilor, pentru a evita umilinta sau pentru a-si pastra statutul.

Dupa o aventura, barbatii ajung sa se desconsidere

Chiar daca obisnuim sa credem ca infidelii sunt imorali si fara valori solide, lucrurile nu stau totusi chiar asa. In unele clipe de luciditate, barbatii constientizeaza faptul ca insala asteptarile si sentimentele unei persoane devotate. De multe ori, senzatia dupa o aventura este aceea ca au esuat ca barbati sau soti.

Atunci cand incep o aventura, sotii sunt mai veseli si mai atenti cu sotiile lor

Asadar, comportamentul afisat nu este intotdeauna un indiciu demn de a fi luat in seama. Cand incepe o aventura, barbatul devine mult mai activ sexual si isi manifesta acest instinct cu sotia, cea cu care se simte cel mai confortabil pentru a face sex.

De obicei, barbatii insala cu femei pe care le cunosc

Rareori barbatii isi aleg amantele din baruri sau locuri publice. De multe ori, acest tip de relatii au fost la inceput prietenii. Ar fi bine daca partenerul tau s-ar simti cel mai aproape de tine, nu de alt prieten sau, mai rau, de vreo prietena de familie. Comunicati si obisnuiti sa vorbiti despre multe alte lucruri pentru a crea o legatura si mai puternica.

Barbatii insala pentru a-si salva casnicia

Se pare ca barbatii insala pentru ca nu stiu cum sa rezolve problemele ce apar intr-o casnicie. Pentru ei, este mult mai comod sa caute raspunsuri false in alte parti, ajungand la final sa se complaca in aceasta viata paralela: alaturi de sotie, dar si alaturi de amanta. Aventura reprezinta doar un mod prin care evita sa se confrunte cu problemele reale.

Atunci cand insala, majoritatea barbatilor sunt inca indragostiti de sotiile lor

O relatie paralela sau o aventura nu implica automat faptul ca barbatul respectiv nu-si mai iubeste sotia, ba chiar dimpotriva. Infidelitatea apare atunci cand iubirea pasionala a fost inlocuita cu cea domoala, dupa aparitia copiilor si dupa trecerea catorva ani. Asadar, barbatii se simt impliniti in anumite zone ale vietii de familie, dar ajung sa tanjeasca dupa romantism si pasiune.