Senatorul Damian Draghici a sustinut marti, 24 septembrie 2014, in plenul Senatului, o declaratie politica cu titlul: "Despre muzica, toleranta si armonie", pe care o puteti citi in continuare.

Declaratia mea de azi nu este despre politica, ci despre muzica, toleranta si armonie.
Sunt relativ multi cei care afirma, cel putin in spatiul virtual, al internetului, ca empatizeaza cu cei de etnie roma.
Pledoariile lor sunt emotionante si provoaca cititorului o lacrima in coltul ochiului.
Dar realitatea este deseori cu totul altfel.
Multi se simt sfidati de stilul de viata al romilor, de casele prea mari pe care si le fac fara a locui in ele, de participarea redusa la vot a romilor in ciuda numeroaselor partide care au ambitia de a-i reprezenta, de spectacolul regilor si imparatilor regionali ai etniei.
Unii afirma ca romii infrunta sistemul care, desi promite libertate, ofera mai mult constrangeri. Amagiti, romii isi iau lumea in cap si decid sa plece. Si nu intodeauna au cu ei un cal sau o vioara.
Experienta mea personala constituie o exceptie de la regula.
Eu m-am intors in Romania pentru ca nu rezonez nicaieri mai bine ca aici. Cand am plecat, eu n-am fugit de Romania, am fugit de comunism. America m-a format, acolo am primit educatia, dar am ales sa ma intorc, pentru ca Romania imi da energie, ma inspira.
Va marturisesc ca visul meu, de cand am revenit in Romania, este sa fac o scoala de muzica, un centru de excelenta pentru artele frumoase. Dupa o cercetare uriasa timp de 14 luni, in care am folosit si companii de cercetare, dar si copii pe care i-am intrebat ce si-ar dori de la o scoala de muzica, mi-am dat seama ca putem salva muzica si arta, in general, daca sunt oameni buni care sa faca asta.
Promovarea se va face strict prin intermediul talentelor pe care le va da scoala si a premiilor castigate de studenti.
Nu este un proiect pentru urmatorii 2-3 ani, este un proiect care se intinde pe cativa ani de acum inainte. Daca vrem o academie de renume european si mondial, abia in 2020 putem vorbi de asa ceva. Sau poate chiar 2024.
In final as vrea sa amintesc ceea ce a declarat recent maestrul Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului "George Enescu". Declaratia a fost facuta in timpul unei dezbateri organizate de ASPEN Institute la Ateneul Roman, in cadrul Festivalului Ideilor, parte a conceptului Bucurestiul Creativ:
"Festivalul Enescu este unul din foarte putinii factori ai Romaniei de azi care da tarii acesteia o imagine pe care merita sa o aiba. Festivalul Enescu face stiri bune despre Romania, arata ca tara noastra nu este reprezentata de mancatori de lebede si cersetori prin lume".
Este exact ceea ce doresc sa fac si eu cu proiectul meu. Vreau ca lumea sa-si aduca aminte de mine pentru ca am facut cea mai tare academie de muzica din Romania si din estul Europei. Pentru ca atunci cand vorbesti despre George Enescu nu spui cate milioane a facut, ci vorbesti despre realizarile lui in muzica.