Un proiect care are ca obiectiv facilitarea accesului la ocuparea unui loc de munca pentru 1.000 beneficiari someri, someri de lunga durata, persoane aflate in cautarea unui loc de munca sau persoane inactive, prin programe de formare profesionala gratuite, activitati de informare, consiliere si mediere profesionala, a fost lansat joi la Bucuresti.
Proiectul ‘‘Sanse la un viitor mai bun‘‘, este implementat de TMD Lasting Service SRL, in parteneriat cu Asociatia EUROCLASSTRAINING, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘‘Investeste in oameni".
Aceasta noua initiativa se implementeaza in perioada aprilie 2014 — septembrie 2015, in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia si Sud Est.
La conferinta de lansare a proiectului au participat printre altii: Deputatul Mircea Draghici, Chestor al Camerei Deputatilor, membru al Comisiei pentru transporturi si infrastructura si al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati, Consilier onorific al Prim-Ministrului Romaniei, Ovidiu Mihaescu - Director Directia Monitorizare si Raportare Autoritatea de Management POSDRU, Dragos Iorga - Director executiv Organismul Intermediar Regional POSDRU Bucuresti -Ilfov, Mariana Bucalet - Şef Serviciu AMOFM Bucuresti, potentiali beneficiari directi ai proiectului, reprezentanti ai operatorilor economici care activeaza pe piata intretinerii si reparatiilor auto si pe piata ingrijirii persoanelor in dificultate, alti potentiali angajatori, formatori si numerosi reprezentanti ai mass-media.
In cadrul evenimentului au luat cuvantul, printre altii, Victor Sandu - Manager proiect, Andrei Albu - Expert raportare, Eugen Irimia - Responsabil proiect din partea partenerului, Eugen Stoica - Expert grup tinta.
Managerul de proiect, Victor Sandu a prezentat activitatea TMD Lasting Service si a explicat importanta economico-sociala a proiectului "Sanse la un viitor mai bun". Andrei Albu, Expert raportare in cadrul proiectului, a prezentat informatii despre activitatile si rezultatele estimate ale proiectului, precum si despre beneficiile de care se vor bucura persoanele din grupul tinta, cum ar fi: participare gratuita la cursurile organizate, competente crescute si imbunatatirea nivelului de calificare/obtinerea unei calificari care permite o mai mare flexibilitate pe piatta muncii, mediere pe piata muncii cu scopul obtinerii unui loc de munca, impact pozitiv emotional prin cresterea increderii in sine si speranta unei vieti mai bune. Responsabilul de proiect din partea partenerului, Eugen Irimia, a prezentat activitatea Asociatiei EUROCLASSTRAINING si experienta acesteia in activitatea de formare profesionala a adultilor.
Eugen Stoica, Expert grup tinta in cadrul proiectului, a facut referire la necesitatea calificarii fortei de munca in meserii din domeniul intretinerii si reparatiilor auto, evidentiind faptul ca proiectul ‘‘Sanse la un viitor mai bun‘‘ este o completare a necesitatilor de formare de pe piata muncii.