CURADEMIERE.RO : Slush de grepfrut roz cu miere

O bautura racoritoare, numai buna de savurat in zilele toride de vara. Avantajul e ca o poti face din fructe proaspete, alese de tine, innobilate cu putina miere.
Ingrediente pentru 4 portii
• 2 grepfruturi mari;
• 60 g de zahar;
• 2 linguri de miere;
• cirese maraschino, pentru decor.
Mod de preparare slush
• Primul pas este sa pregatesti fructele. Taie fiecare grepfrut in jumatate si scobeste continutul cu o lingura - ai grija sa indepartezi samburii si membrana aceea amara, pastrand doar pulpa fructului si sucul.
• Pe acestea amesteca-le la blender impreuna cu restul ingredientelor si paseaza totul pana obtii un pure fin. Toarna piureul de fructe si miere intr-o tavita (patrata, de 20 cm) si da-o la congelator 1 ora, sau pana cand incepe sa inghete cam 2,5 cm pe margine. Cand s-a scurs timpul, amesteca inauntru cu o furculita ca sa spargi gheata formata, acopera tava si pune-o din nou la congelator macar pentru 3 ore (ideal ar fi s-o lasi peste noapte, ca sa inghete complet).
• Dupa ce ai bifat si asta, scoate tava din congelator si las-o pe dulap, la temperatura camerei, in jur de 30 de minute, ca sa se inmoaie putin. Razuieste continutul cu o lingura de metal (ca sa obtii fulgii aceia de gheata) si toarna-l in pahare racite sau intr-un bol, nu inainte de a pune inauntru cateva cirese maraschino.