sanatate.bzi.ro : Ce lucru ingrijorator anunta lipsa sexului intr-o relatie si de ce se ajunge aici

Cuplurile care "merg mai departe" fara sex sunt mai multe decat si-ar putea inchipui cineva.
Statistici facute in SUA arata ca un cuplu casatorit face sex de 58 de ori in medie pe an, ceea ce inseamna cam o data pe saptamana, arata un studiu efectuat de sociologii de la "Georgia State University", publicat in nytimes.ro.
Exista insa si cateva "variatii". Tinerii casatoriti cu varste sub 30 de ani fac sex de 111 ori pe an.
"In trecut, abstinenta tinea loc de contraceptie. Erau vremuri cand femeile nu se bucurau pe deplin de sex, totul limitandu-se la datoria conjugala. In plus, cuplurile nefericite ramaneau impreuna doar de gura lumii si de dragul copiilor. Exista aceeasi tendinta si in prezent", explica Denise A. Donnelly, autorul studiului.
De ce se ajunge insa la acesta situatie? Daca in cazul unor cupluri, partenerii nu obisnuiau sa faca sex de la inceput, in cazul altora, intimitatea poate fi "perturbata" de venirea pe lume a primului copil sau de aventurile extraconjugale.
"Partenerii se plictisesc unul de altul, iar viata lor sexuala devine insipida. Altii sunt coplesiti de responsabilitatile casnice si profesionale, sau absorbiti de cariera, de cresterea copiilor", adauga autorul studiului.
Exceptand problemele medicale, alte persoane pot fi "asexuale" de la natura, avand un libidou scazut, sau pur si simplu nu acorda prea mare importanta sexului. De vina poate fi si educatia prea rigida, care le-a insuflat un "sentiment de vina" in legatura cu tot ceea ce inseamna sexul si procreerea.
Lipsa sexului anunta ca relatia e pe sfarsite
Cuplurile "abstinente" sunt insa mai putin fericite decat cele care au o viata sexuala activa, spun specialistii. Sexul nu este insa singura forma de "intimitate", iar unele cupluri sunt impacate si cu acest stil de viata.
"Cu cat fac mai mult sex, cu atat sunt mai fericiti partenerii. Acele cupluri fara viata sexuala iau mai des in calcul varianta divortului. Lipsa sexului poate fi primul semnal de alarma ca acea casnicie este pe sfarsite", mai spune sociologul. "Condimentarea" vietii sexuale si reinventarea este foarte dificila, mai ales dupa o lunga "ruptura".
Un weekend departe de casa si de copii, o croaziera pot "revigora" o casnicie care scartaie, dar ambii parteneri se tem sa nu dezamageasca din nou. (sursa: doctorulzilei.ro)