De multe ori, cand cuplurile se destrama, o fac adesea din cauza unui motiv care nu are nicio legatura cu adevarata problema care ii macina de multa vreme pe amandoi. Desi pare ca s-au despartit pentru ca "avem prioritati diferite", "ne-am casatorit prea devreme", "nu mai e barbatul de care m-am indragostit", tot ce spun aceste motive este de fapt ca "nu mai facem destul sex" sau ca "pasiunea in dormitor s-a stins".
De ce? Pentru ca de acolo pornesc frustrari, de acolo porneste tendinta de a-l evita pe celalalt si drept urmare iau nastere situatiile mentionate.
E bine sa ai in vedere cauzele principale ale erodarii legaturii intime in cadrul unei relatii de lunga durata, fiindca o caramida asezata prost poate subrezi fundatia unei casnicii care parea menita sa dureze o viata.

Furie si resentimente

Certurile care raman fara o rezolvare duc la o lipsa acuta de chef de sex din partea unuia sau chiar a ambilor parteneri pentru simplu fapt ca nemultumirile va distanteaza, va transforma in inamici. Cum sa-i cedezi cand iarasi a lasat vasele nespalate sau cand refuza cu nerusinare sa-si duca odata hainele murdare in cosul de rufe? Solutia problemei este comunicarea. Vorbiti calm si evitati tonul defensiv.

Sexul e mediocru, plictisitor

Fie ca e vorba de problemele cu erectia pe care partenerul le intampina, fie ca este vorba despre rutina sau faptul ca in timpul actului sexual este nevoie de mult prea mult efort pentru a ajunge pe culmile placerii, pana la urma partidele ajung sa se rareasca iar partenerii se resemneaza sau isi cauta satisfactia in alta parte. Pe langa comunicare, e nevoie de multa rabdare si deschidere din partea ambilor parteneri pentru a ajunge la imbunatatirea actului sexual, insa merita! In loc sa aratati cu degetul si sa il invinuiti pe celalalt pentru absenta placerii, incercati sa va redescoperiti pe voi insiva si sa va cunoasteti mai bine partenerul decuplu.

Cine initiaza actul sexual?

Daca o face el prea des, tu te simti "vanata", iar el va obosi, cel mai probabil "sa traga" de tine. Daca o faci tu prea des, te va acuza ca nu-l lasi sa fie barbat sau ca esti prea dornica si nu poate face fata. Cel mai nefericit caz este acela cand asteptati ca totul sa vina de la celalalt, iar initiativa se lasa asteptata. Este o situatie delicata, insa esential este sa incercati pe cat posibil sa nu refuzati partenerul atunci cand preia initiativa, titlul articolului este graitor in acest sens. Nu e musai sa faceti un calendar in care sa bifati partidele initiate de el si cele initiate de tine, insa ideal ar fi ca din cand in cand sa il surprinzi cu propuneri indecente, iar alteori sa te lasi curtata si sedusa.

Sexul nu e o prioritate

Da, ai pe cap o cariera in plina ascensiune, poate si un copil sau chiar doi, curatenia nu se facesingura, iar pe ai tai nu i-ai mai vizitat de luni bune. Insa, asta nu este o scuza pentru a-ti neglija partenerul de cuplu! Stabileste o lista cu prioritati si ai grija ca sexul sa nu ramana intotdeauna pe ultimul loc, fiindca acesta este primul pas catre despartire.

Masturbarea si pornografia dauneaza relatiei de cuplu

Evident, atunci cand sunt prezente in mod frecvent si sunt folosite pe post de inlocuitor pentru relatia intima cu partenerul. Folosite cu cap, ele pot avea un efect benefic in cuplu, mai ales daca partenerii aleg sa le introduca in rutina sexuala pe post de "condimente" ocazionale.
Sursa: www.feminis.ro