Campania "Daca sangele inseamna viata, Donarea inseamna speranta!" este organizata sub egida Crucii Rosii Romane - Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti, in parteneriat cu Crucea Rosie Norvegiana, CallPoint powered by TELUS si Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti. Proiectul presupune promovarea campaniei in randul locuitorilor capitalei, precum si activitati de recoltare de sange derulate cu caravana mobila in Municipiul Bucuresti, care se vor desfasura in fiecare sambata din luna, incepand cu data de 11 mai, in Parcul Eroilor Sanitari (prima si a treia sambata din luna) si Parcul Unirii (a doua si a patra sambata din luna), inn intervalul orar 9,00 - 14,30. Obiectivul acesteia este atragerea unui numar de cel putin 200 de donatori benevoli de sange in fiecare luna.
Prima actiune de donare benevola are loc in vineri, 19 aprilie 2013, la sediul CallPoint, angajatii companiei devenind astfel primii donatori benevoli ai Campaniei. Urmatoarele actiuni de donare benevolă de singe din luna aprilie vor fi desfasurate in data de 26 aprilie, donatori salariatii CallPoint Craiova si 29 aprilie, donatori salariatii SC Electromagnetica SA, Partener al Filialei de Cruce Rosie sector 5 Bucresti.
Membrii echipei CallPoint s-au alaturat acestei initiative, fiind promotorii filosofiei companiei - "We give where we live". Viziunea companiei in domeniul responsabilitatii sociale se concretizeaza prin investitii continue in comunitate, generand parteneriate sustenabile cu reprezentantii societatii civile la nivel local, national si regional. Aceasta se regaseste in colaborarile pe termen lung si programele in care suntem implicati atat noi, cat si partenerii nostri.
"Cultura responsabilitatii sociale reprezinta una dintre prioritatile CallPoint, iar abordare noastra este customizata pentru a implementa programe viabile pe termen lung.
Incepand cu anul 2000, angajatii TELUS International au participat la o serie de activitati de voluntariat care au insumat peste 4,2 milioane de ore. Vom continua sa ne extindem la nivel global progamele de responsabilitate sociala", a declarat Gregoire VIGROUX, Director CallPoint powered by TELUS.
Avantajele donarii de sange:
- Salvarea a cel putin 3 vieti,
- Identificarea gratuita a grupei sangvine,
- Efectuarea gratuita a testului de hemoglobina,
- Consultatie medicala si analize gratuite de sange