In timpul sarcinii este normal sa castigati in greutate, intrucat nu mai sunteti doar dvs, ci este si copilul, impreuna cu lichidul amniotic, placenta, etc. Cresterea dvs in greutate in timpul sarcinii il ajuta pe copil sa se dezvolte si de asemenea este necesara pentru alaptare, dupa ce copilul se va naste. Daca veti reusi sa castigati in greutate intr-un ritm normal, veti evita neplacerile ulterioare cauzate de vergeturi, varice, hemoroizi, indigestii, dureri de spate si oboseala. Totusi, cand putem spune ca respectiva crestere in greutate este una normala si cand putem spune ca variatia de greutate poate fi considerata una de risc crescut?

CAT TREBUIE SA LUATI IN GREUTATE?

Orice femeie insarcinata isi pune aceasta intrebare: Cat este normal sa iau in greutate in timpul sarcinii? Daca nu luati suficient de mult in greutate, puteti sa constatati ca aveti un copil mai micut si mai slabut la nastere. Pe de alta parte, daca luati prea mult in greutate, puteti sa aveti probleme cu tensiunea si poate chiar sa dezvoltati un diabet de sarcina si astfel sa fiti nevoita sa faceti operatie cezariana. De aceea, www.7p.ro informeaza: Cresterea in greutate recomandata in timpul sarcinii depinde foarte mult de greutatea pe care o aveati inainte de a ramane insarcinata.
GRAFIC GREUTATE â€" INALTIME INAINTE DE SARCINA
Graficul de mai jos este un grafic cu ajutorul caruia puteti sa va orientati daca greutatea dvs inainte de a ramane insarcinata, in functie si de inaltimea dvs, se incadreaza la subponderal, normal sau supraponderal. Acest grafic arata doar niste greutati medii, dar fiecare femeie este diferita si nu trebuie sa va ingrijorati prea mult daca nu va incadrati la Normal in graficul de mai jos. Discutati cu medicul dvs daca aveti unele temeri sau semne de intrebare in acest sens.
Grafic_inaltime_greutate_inainte_de_sarcina
Daca va incadrati la subponderal sau la supraponderal, nu trebuie sa va ingrijorati. Puteti sa aveti o sarcina fara complicatii daca stiti cat ar trebui sa luati in greutate in timpul sarcinii.

GRAFICUL CRESTERII IN GREUTATE IN TIMPUL SARCINII


Grafic greutate fata de greutatea anterioara

Graficul de mai sus va ofera o idee asupra greutatii pe care ar trebui sa o castigati in timpul sarcinii, in functie de greutatea pe care ati avut-o inaintea sarcinii. De asemenea, puteti sa vedeti si o medie recomandata de crestere in greutate pentru fiecare trimestru de sarcina in parte.
Cu toate acestea, trebuie sa fiti constienta de faptul ca fiecare sarcina este diferita, si mai mult decat atat, chiar la aceeasi femeie 2 sarcini pot sa nu semene una cu cealalta. Trebuie sa respectati sfaturile si recomandarile medicului care va urmareste sarcina in ceea ce priveste cresterea in greutate. Incercati sa folositi tabelul de mai sus ca pe un ghid, iar in cazul in care observati ca nu castigati deloc in greutate sau castigati prea putin / prea mult, contactati-va medicul. Daca sunteti insarcinata cu gemeni / tripleti, etc, medicul va trebui sa va monitorizeze exact cresterea in greutate. De obicei, femeile insarcinate cu mai mult de 1 copil iau mai mult in greutate.

CUM SE DISTRIBUIE GREUTATEA CASTIGATA?

Desi poate parea ca intreaga greutate in plus se depune pe talie, abdomen, solduri, etc, adevarul este ca fiecare kilogram in plus se distribuie astfel incat sa asigure o buna dezvoltare bebelusului din pantece. Daca nu va hraniti suficient sau nu mancati sanatos, fatul va incepe sa isi ia nutrientii esentiali dezvoltarii lui din ceea ce are nevoie organismul dvs ca sa fie sanatos.