www.realitatea.net informeaza: Nutritionistii darama mitul dietei cu pufuleti si sustin ca acestia ingrasa sau slabesc in functie de celelalte alimente consumate in restul zilei.
De exemplu, cine urmeaza o dieta hipocalorica (800 cal/zi) in care sunt inclusi si pufuleti va slabi, spre deosebire de persoanele care consuma mii de calorii pe zi si au si pufuletii in meniu.
In niciun caz nu este recomandata o dieta bazata exclusiv pe pufuleti pentru ca organismul va fi lipsit de vitamine si de minerale, scrie ziarulring.ro.
Pufuletii contin zahar si nu sunt preparate din faina integrala.
Unele dintre aceste alimente contin zahar si nu sunt preparate din faina integrala.
In plus, majoritatea au un aport mare de sare ce suprasolicita rinichii. Pufuletii sunt obtinuti din malai grisat prin expandare. Prin acest proces are loc susceptibilizarea amidonului, care devine astfel foarte usor asimilabil.

Pufuletii contin sare

Din lista de ingrediente reiese ca al doilea ca pondere este sarea, al carei consum trebuie limitat. Pufuletii contin un colorant artificial azoic galben tartrazina care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor. Colorantul poate provoca dificultati de respiratie, eczeme si tulburari de vedere.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie pufuletii ca fiind un produs expandat obtinut din faina de porumb si adaos de glucoza, glucide, care ii imprima o incarcatura glicemica ridicata si o densitate energetica foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, scrie jurnalul.ro.
Produsul contine o serie de aditivi alimentari foarte periculosi, in special E 102, E 124, incriminati in declansarea sindromului ADHD (hiperactivitate si deficienta de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinita, urticarie. Mai mult, creste incidenta aparitiei unor tumori tiroidiene. E 102 altereaza perceptia si comportamentul, producand stari de confuzie. E 124 are potential cancerigen, doza zilnica admisa pentru el fiind de 4 mg/kg corp.