Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata ’’O coincidenta neelectorala - pelerinaj la Pungesti’’, pe care o puteti citi in continuare.
Traim intr-o Romanie a coincidentelor. Orice ni s-ar intampla (si ni se intampla destule!), ni se intampla ori c-a dat Dumnezeu, ori, daca nu-l invocam pe Cel de Sus, ni se intampla pur si simplu. Asa si cu vizita domnului Theodor Stolojan, europarlamentar de frunte al PDL, la Pungesti. Domnia sa a vizitat comuna vasluiana Pungesti ca din intamplare, fara vreun substrat electoral. De fapt, interesul europarlamentarilor PDL pentru situatia - calma, va asigur - de la Pungesti a fost unul permanent viu. Explorarea gazelor de sist in aceasta zona a fost prezentata saptamanal in Parlamentul European; cohorte de eurodeputati, in frunte cu domnii Stolojan, Traian Ungureanu si Marian Jean Marinescu, s-au aflat macar o data pe luna in judetul Vaslui, nu numai in comuna Pungesti, pentru a lua pulsul si a vedea ce-au mai facut oamenii pe-acolo... Lasand ironia la o parte, ce noroc pe capul nostru ca se apropie campania electorala, ca au vazut si pungestenii picior de fost premier prin batatura!
De ce aduc subiectul acesta in atentie? Pentru ca, stimati colegi, o vizita atat de importanta nu putea veni la pachet decat cu mesaje pe masura. Din nefericire, majoritatea sunt false, menite sa contureze o imagine distorsionata a raporturilor existente intre autoritatile din judetul Vaslui si protestatarii din acest colt de tara. Astfel, sustin inaltii oaspeti democrat-liberali ca la Pungesti a lipsit si lipseste comunicarea cu cetatenii. Fals! Au existat campanii de informare pe tema gazelor de sist. Insa, imi permiteti sa citez chiar din domnul Stolojan: ,,Nimeni nu i-a informat, nimeni nu a discutat cu ei despre ce urmeaza sa se intample. Am vazut ca pe drumurile si asa proaste din comuna trec masini de mare tonaj, incarcate cu tot felul de materiale de constructii, care subrezesc casele oamenilor’’. Si da-i, si lupta in aceeasi cheie!
Stimati, colegi, domnul Theodor Stolojan, de altfel un specialist recunoscut in chestiuni economice, stie foarte bine ca securitatea energetica a tarii nu este o problema tratabila in cheie electorala. Ma mir ca domnia sa, in ciuda vastei experiente politice pe care o are, cade atat de repede in capcana dezinformarii, preluand fara sa verifice informatii eronate despre realitatile din judetul Vaslui. Stau si ma intreb: daca PDL se afla la putere, cu domnul Stolojan in postura de responsabil de bunul mers al economiei, mai venea la Pungesti sa vada ,,ce si cum’’?
Inchei prin a va reaminti doua lucruri: la Pungesti, e bine sa admitem, au fost probleme, unele tinand chiar de mai slaba comunicare dintre tabere. Pe de alta parte, al doilea aspect pe care vreau sa-l semnalez, la Pungesti se intampla ceva pozitiv pentru economie, evident, cu respectarea legii si a garantiilor de mediu. In aceeasi zi, cateva ore mai tarziu, domnul Stolojan a avut si o intalnire cu oamenii de afaceri, chiar la Centrul de Afaceri din Vaslui. E curios ce le-a spus acestora despre ,,perspectivele economiei romanesti’’...