Am ales in ultimii ani sa-mi petrec vacantele de vara in Grecia, prin Agentia de Turism Hello Holidays. Motivul este unul simplu: pentru ca sunt atrasa de aceasta tara minunata pe care o iubesc la fel de mult ca pe Romania. Un alt motiv este si faptul ca, de cele mai multe ori, am ales destinatii din Grecia, in care l-am avut ghid pe Claudiu Mihailescu. Acesta are 44 de ani, este casatorit si are un fiu de aproape 4 ani. Mai are un fiu de 17 ani, din prima casatorie. Claudiu este atat de pasionat de ceea ce face incat a ales ca in ultimii opt ani sa-si petreaca Revelioanele in Grecia, alaturi de turistii romani pe care ii insoteste in aceste calatorii. In exclusivitate pentru www.estiri.ro, Claudiu Mihailescu ne-a raspuns la cateva intrebari.

- De cati ani esti ghid?
- Sunt ghid de 12 ani. Am terminat Facultatea de Turism la Universitatea Bioterra din Bucuresti.
- De cand colaborezi cu Agentia de turism Hello Holidays?
- Colaborez de cinci cu Agentia Hello Holidays, datorita calitatii personalului si pentru ca se pune suflet in tot ce se face aici. Am fost primii care am avut destinatii noi: Parga, Lefkada, Tolo si Sarti (care a fost prima dintre ele). Am ales sa lucrez pentru Agentia de turism Hello Holidays pentru ca aici ma simt ca intr-o familie si pentru ca toti sunt pasionati si pun suflet in ceea ce fac. Ma refer aici la agentii de turism, la ghizi si la conducatorii de autocare. Dovada sta in numarul mare de turisti care de ani de zile aleg programele noastre, unii chiar de mai multe ori pe an. Prin pasiunea noastra am deschis drumurile catre noi destinatii din Grecia: Sarti, Lefkada, Parga, Sivota, Tolo.
- Esti pasionat de Grecia. De cand ai aceasta pasiune pentru Grecia si de ce?
- Grecia este tara sufletului meu si imi ofera de toate: si mare, si munte, si istorie, si distractie si, in special, o stare pozitiva!
- Stiu ca o perioada de timp ai locuit in Grecia, lucrand acolo. Cum a fost aceasta experienta?
- Am lucrat in Grecia intre 2006-2009, pe perioada sezonului de vara, la Riviera Olimpului, Paralia Katerini si Halkidiki. A fost o perioada foarte frumoasa.
- Ce destinatii de vacanta le recomanzi turistilor romani care vor sa-si petreaca vacanta in Grecia?
- Toate, in general, mai ales cele care ofera partea traditionala a Greciei: insule, zone turistice. De exemplu, pe langa ofertele noastre: Parga, Zakynthos, Tolo si Insulele Samothraki si Skopelos.
- Care este meseria ta, de fapt, pe langa cea de a fi ghid turistic?
- Am o mica afacere de familie!
- Care sunt nemultumirile si satisfactiile tale, de cand esti ghid la Hello Holidays?
- Satisfactiile sunt atunci cand ajungi acasa si turistii au fost multumiti si te desparti de ei in aplauze. Nemultumirile sunt atunci cand nu poti aduce acasa turistii multumiti, asa cum ar fi normal, din motive independente de tine si de agentie.