wowbiz.ro informeaza: Chef Florin Dumitrescu a facut recent, la emisiunea Masterchef, o gafa de proportii si a fost sustinut si de catre ceilalti jurati! Dumitrescu i-a atras atentia unei tinere care a combinat creveti cu parmezan si i-a spus raspicat ca niciodata nu se combina pestele sau fructele de mare cu lactatele sau branzeturi si ca asta e prima lectie pe care o inveti in Italia! In realitate, italienii gatesc foarte des pestele cu lactate, respectiv cu smantana de gatit - celebra panna!
Florin Dumitrescu i-a atras atentia concurentei ca in Italia nu se gateste pestele sau fructele de mare cu branzeturi.
Juratii de la Masterchef o mai dau din cand in cand si in bara, probabil din cauza oboselii!
Chef Florin Dumitrescu i-a spus unei concurente, pe jumatate italianca, faptul ca niciodata nu se combina pestele sau fructele de mare cu lactate sau cu smantana de gatit!
Farfuria concurentei continea creveti cu orez, la care a adaugat parmezan
Fiind pe jumatate italianca, Dumitrescu i-a spus concurentei Malya Bucci ca asta e prima lectie care se invata in Italia, aceea de a nu combina pestele cu lactatele!
Ei bine, in Italia exista mai multe retete clasice, folosite de bucatari iscusiti, in care pestele se combina cu smantana de gatit, respectiv cu panna, asa cum se poate vedea in aceste imagini de mai sus! Ba mai mult, in al doilea clip se poate vedea cum bucatareasa italianca pune, in afara de panna, parmezan peste peste!
Una dintre retete, celebra in Italia este "paste cu somon si panna", un sortiment foarte consumat de catre italieni!
Asadar, italienii combina cele doua ingrediente, pestele cu lactatele, ba chiar la o reteta celebra!