Un medicament imuno-oncologic, dezvoltat de catre Bristol-Myers Squibb, Opdivo (nivolumab), a primit Premiul Galien USA 2015 pentru CEL MAI BUN PRODUS BIOTEHNOLOGIC
Distinctia recunoaste inovatia aplicata de catre echipa Bristol-Myers Squibb in descoperirea si dezvoltarea inhibitorului PD-1 Opdivo (nivolumab), pentru tratamentul melanomului avansat si a cancerului pulmonar scuamos altul decat cel cu celule mici.
Este al doilea premiu Prix Galien USA acordat portofoliului imuno-oncologic al Bristol-Myers Squibb. In 2012, aceeasi dinstinctie era acordata medicamentului Yervoy (ipilimumab).
10 Noiembrie 2015 - Bristol-Myers Squibb anunta primirea distinctiei Prix Galien USA 2015, CEL MAI BUN PRODUS BIOTEHNOLOGIC, pentru medicamentul Opdivo (nivolumab), inhibitorul PD-1 dezvoltat de catre companie. Decernarea a avut loc in timpul celei de-a noua editii anuale a Prix Galien USA din 27 octombrie 2015, la New York. Acest premiu este acordat de catre o comisie stiintifica de elita ce include laureati ai premiului Nobel si recunoaste rezultate remarcabile obtinute pentru dezvoltarea unor terapii inovative pentru imbunatatirea vietii oamenilor.
Distinctia Prix Galien USA de anul acesta este cel de-al doilea titlu decernat companiei pentru categoria Cel mai bun Produs Biotehnologic”, Bristol-Myers Squibb fiind astfel singura companie care primeste acest premiu pentru doua produse imuno-oncologice. In 2012, premiul a fost acordat medicamentului Yervoy in urma aprobarii initiale a acestuia pentru melanom nerezecabil sau avansat. Fiind un deschizator de drum in imuno-oncologie, Bristol-Myers Squibb continua sa cerceteze potentialul acestei stiinte de avangarda pentru a creste rata de supravietuire in cazul unora dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer.
Suntem onorati de faptul ca prin acest premiu este recunoscuta contributia stiintifica a companiei noastre la acest moment istoric in cercetarea oncologica, acum cand imuno-oncologia schimba asteptarile in tratarea cancerului, spune Francis Cuss, MB BChir, FRCP, Vicepresedinte Executiv si Director Stiintific, Bristol-Myers Squibb. Acordarea distinctiei Prix Galien USA 2015 subliniaza eforturile noastre de cercetare clinica pentru Opdivo in ceea ce priveste unele dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer precum melanomul avansat si cancerul pulmonar altul decat cel cu celule mici.
Program global amplu de dezvoltare pentru a studia Opdivo
Bristol-Myers Squibb detine un program global amplu de dezvoltare pentru a studia Opdivo in diverse tipuri de tumori, constand in peste 50 de studii clinice - in monoterapie sau in combinatie cu alte terapii - in care au fost inrolati peste 8.000 de pacienti la nivel mondial.
Opdivo a fost primul inhibitor PD-1 la nivel mondial care a primit aprobarea autoritatilor de reglementare in iulie 2014, iar in prezent detine autorizatie de punere pe piata in peste 37 de tari incluzand Statele Unite, Japonia si Uniunea Europeana.
Informatiile detaliate, aprobate la acest moment, privind indicatiile de prescriere pentru Yervoy (ipilimumab) sunt disponibile pe site-ul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA), accesand link-ul:
http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/002213/WC500109299.pdf
Pentru Opdivo (nivolumab), link pe site-ul Comisiei Europene:
http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2015/20151028133285/anx_133285_ro.pdf
Misiunea Bristol-Myers Squibb, companie farmaceutica globala
Bristol-Myers Squibb este o companie farmaceutica globala a carei misiune este sa descopere, sa dezvolte si sa ofere medicamente inovatoare care ii ajuta pe pacienti sa invinga bolile grave. Pentru mai multe informatii despre Bristol-Myers Squibb, vizitati www.b-ms.ro
Declaratia prospectiva a companiei Bristol-Myers Squibb
Acest comunicat de presa contine DECLARATII PROSPECTIVE, un termen definit in Legea privind reforma litigiilor privind valorile mobiliare private din 1995 cu privire la cercetarea, dezvoltarea si comercializarea produselor farmaceutice. Aceste DECLARATII PROSPECTIVE au la baza asteptarile actuale si implica riscuri si incertitudini inerente, inclusiv factori care ar putea intarzia, devia sau modifica oricare dintre acestea, si pot determina diferente semnificative ale rezultatelor si consecintelor efective fata de asteptarile actuale. DECLARATIILE PROSPECTIVE nu pot fi garantate. DECLARATIILE PROSPECTIVE din acest comunicat de presa trebuie evaluate impreuna cu numeroasele incertitudini din activitatea comerciala a companiei Bristol-Myers Squibb, in special cele identificate in discutia privind factorii de preventie din Raportul anual al companiei Bristol-Myers Squibb asupra Formularului 10-K pentru anul incheiat la 31 decembrie 2014, in Rapoartele noastre trimestriale asupra Formularului 10-Q si Rapoartele noastre actuale asupra Formularului 8-K.
Bristol-Myers Squibb nu isi asuma nicio obligatie in sensul revizuirii publice a oricareia dintre declaratiile prospective, fie in urma aparitiei de noi informatii, evenimente viitoare sau alti factori.