Cazul copilului sfasiat de cainii vagabonzi in sectorul 2 al Capitalei a readus in prim-plan problema etern nerezolvata a maidanezilor din Capitala. Cei mai multi caini fara stapan sunt pe strazile din Drumul Taberei, potrivit sesizarilor facute de bucuresteni pe parcursul anului trecut la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.
In sectorul administrat de primarul Neculai Ontanu, cele mai multe incidente au fost in zonele cuprinse intre Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Colentina si Bd. Lacul Tei, respectiv Parcul Circului, zona Doamna Ghica si strada Arhitect Grigore Ionescu.
Si cei care locuiesc in sectorul 3 au reclamat prezenta maidanezilor in special in Parcul IOR, dar si zona cuprinsa intre strazile Dristor si Ramnicu Valcea.
Un numar mare de maidanezi sunt in cartierul Berceni, dar si in apropiere de Parcul Tineretului si Oraselul Copiilor.
In sectorul 5, cele mai multe reclamatii privind haitele de caini au vizat Calea Rahovei, Bulevardul Mihail Sebastian si zona 13 Septembrie.
In Bucuresti sunt 64.074 de caini comunitari. Pana la sfarsitul lunii trecute, 8.600 de persoane au fost muscate de caini, din care 1.700 sunt copii.