Update 13.37. ISIS a revendicat ATENTATUL de la PARIS. Un cleric ISIS a avertizat ca vor urma atacuri teroriste in Marea Britanie si SUA.
Toate cursele de avion Bucuresti- Paris au fot amanate.
Update 13. 26. O cursa de avion Bucuresti Otopeni- Paris Charles de Gaulle a fost amanata, pentru a se evita sa se traga in avioane.
UPDATE 13.20. Politia a trimis un tanc la tipografie.
UPDATE 13.05. Potrivit Sky News, cei doi teroristi au luat ca ostatic o femeie.
UPDATE 12.55. Traficul aerian pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, in apropiere de tipografia in care sunt baricadati teroristii, nu este suspendat, in schimb ajustari ale traseelor sunt realizate pe pistele de aterizare pentru avioanele care sosesc din nord pe aeroport, relateaza site-ul 20 Minutes.
UPDATE 12.45: Teroristii au asupra lor si un lansator de rachete, a precizat un martor.
UPDATE 12:05 - Cei doi frati au declarat ca ”vor sa moara martiri”.
Frarii Cherif si Said Kouachi ar fi declarat, intr-o conversatie telefonica cu politistii de la tipografia unde teroristii au luat ostatici, ca vor sa moara ”martiri”, informeaza Le Figaro.
UPDATE: AFP a publicat o fotografie cu politisti ai trupelor speciale, pe acoperisul tipografiei unde cei doi teroristi au luat un ostatic.
UPDATE: Teroristii au precizat ca nu vor sa ucida civlili, precizand ca ei vor sa moara martiri, sustine un martor.
UPDATE 12.00: Politia incearca sa neutralizeze suspectii. Spitalele din zona au fost pregatite pentru a primi un numar mare de victime, fiind declansat ”planul alb”.
Update 11.52. AFP anunta, citand surse din Politie, ca cei doi teroristi au luat un ostatic.
UPDATE 11.37: BBC informeaza ca teroristii vor sa faca un anunt. Medici si pompieri au fost trimisi la fata locului. Politistii au chemat intariri la tipografie.
UPDATE 11.20: Fortele de ordine au inceput asaltul la tipografie.