www.clicksanatate.ro informeaza: Astazi tot mai multe persoane se plang de aparitia cearcanelor, a fetei cazute si a privirii omului obosit. Stresul si alergatura de zi cu zi nu ne mai permit ingrijirea ca la carte si nici odihna adevarata. Cearcanele sunt un semn al suferintei organismului, si cand apar poate fi un semn al unor afectiuni sau sensibilitati despre care nu stim.
Cearcanele au la baza procesul de oxidare a hemoglobinei, prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse, de aceea apar zone negre-albastrui acolo unde pielea este mai subtire, adica sub ochi. Foarte posibil ca acest proces sa se intample si in alte zone, dar sub ochi se vede cel mai bine ruperea capilarelor.

Ce boli ascund cearcanele, cand nu sunt mostenite genetic â€" circulatia sangelui deficitara

Cearcanele mai mari si de culoare mai inchisa apar, de regula, la persoanele cu pielea mai inchisa la culoare, acest fapt datorandu-se excesului de melanina. Persoanele care au asa-zisele pungi sub ochi, trebuie sa stie ca acestea apar in cazul unei circulatii deficitare de sange sau din cauza retentiei de apa. Oricum, pe masura ce inaintam in varsta, pielea de sub ochi se subtiaza si mai mult si este posibil sa apara cearcanele mai accentuat.
Atunci cand cearcanele apar din cauza retenției de apa, trebuie avut in vedere consumul excesiv de sare, tabagismul si alte obiceiuri nesanatoase care duc, in timp, la boli cardiace, boli ale glandei tiroide sau boli de ficat si rinichi. Mare atentie si la nasul vesnic infundat, caci venele care dreneaza din ochi in nas se pot dilata si umple cu lichid care capata o culoare inchisa.

Ce boli ascund cearcanele, cand nu sunt mostenite genetic â€" anemie sau afectiuni pulmonare

In functie de culoarea care predomina la cearcane, acestea pot ascunde anumite boli. Culoarea cenusie a cearcanelor pot ascunde o anemie sau afecțiune sistemica asociata cu stres si oboseala. Culoarea albastra ascunde o circulatie foarte proasta, semn al unor posibile afectiuni cardiace sau pulmonare. Iar culoarea rosie tradeaza o vascularizare mare, ce este specifica persoanelor cu hipertensiune.
Lipsa de odihna, consumul de alcool, tutun, cafea si dulciuri suprasolicita glandele suprarenale si pot duce la umflarea feței. De asemenea consumul excesiv de faina si alte fainoase produc imbatranirea prematura a pielii.
Pentru a te menține cat mai in forma, ai grija sa dormi 8 ore pe noapte, sa bei apa pe tot parcursul zilei, sa ai o dieta cat mai sanatoasa si echilibrata, fara prea mult exces de carne. Vitamina B3 este foarte buna pentru stralucirea fetei si indepartarea pungilor de sub ochi si a cearcanelor. Vitamina C este la fel de importanta pentru un ten fara cearcane. Poti prepara suc de castravete cu zeama de lamaie, pe care sa o aplici o data pe saptamana.
Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcanelor.
In plus, renunțarea la fumat, alcool si alte obiceiuri imbunatateste rapid zona de sub ochi. Seara, inainte de culcare, foloseste ulei de migdale sau de masline pentru a hidrata fata si a pastra elasticitatea pielii.