Descopera.ro (2): Cum sa parem mai atragatori in ochii sexului opus: 6 recomandari bazate pe stiinta
- continuare -
Ce se poate spune insa despre aspectele care ii fac pe barbati sa fie considerati atragatori fizic de catre femei? Un clip complementar de pe acelasi site Business Insider prezinta si in acest caz 6 elemente importante. (Atentie, e vorba, ca si mai sus, despre rezultate statistice; s-ar putea sa nu fie valabile chiar pentru fiecare barbat sau fiecare femeie in parte.)

Rosul
Rosul pare si in acest caz un element de atractie, femeile aratandu-se interesate de barbatii care poarta acesta culoare.Nu neaparat tricouri sau bluze rosii, poate fi vorba si despre o cravata de culoare rosie, care transmite, spun specialistii, un mesaj legat de dominanta, de putere.

Barba
O barba nu lunga, dar crescuta des pe obraji, este un element de atractie in ochii multor femei, sugerand maturitate si virilitate.

Pozitia corpului
Femeile sunt atrase de barbati cu o tinuta dreapta, ce sugereaza ca scheletul si musculatura sunt in forma buna.

Zambetul
Curios: asa cum spuneam mai sus, barbatii gasesc ca femeile care zambesc au farmec, dar femeilor nu li se par foarte atragatori zambaretii. Studiile sugereaza ca, inconstient, femeile ii considera pe barbatii care surad des drept mai putin dominanti.

Musculatura
Fara a ajunge la extremele culturismului, o musculatura bine dezvoltata, la barbati, sugereaza subliminal femeilor ca individul respectiv este posesorul unor gene de calitate buna.

Sudoarea
Daca mirosul de sudoare statuta imbibat zile intregi in haine sugereaza doar un trup nespalat si nu este atragator pentru nimeni, sudoarea masculina la un barbat ingrijit - poate totusi sa reprezinte un element de atractie pentru femei; se crede ca ar fi vorba despre efectul androstadienonului, un produs rezultat din metabolismul hormonului masculin numit testosteron. Androstadienonul actioneaza ca un feromon, adica un compus care, eliberat de organismul unui individ, declanseaza reactii din partea altor indivizi din aceeasi specie. Efectele androstadienonului excretat prin sudoare de catre barbati si perceput de femei nu sunt resimtite constient si nu sunt extrem de evidente, sunt mai degraba subtile, dar exista: acest compus, sugereaza studiile, imbunatateste dispozitia femeilor, le influenteaza receptivitatea emotionala si mareste interesul sexual.
Companiile producatoare de cosmetice incearca sa foloseasca aceste efecte ale fermonilor masculini (desi ele sunt inca prea putin cunoscute), integrand in unele parfumuri barbatesti asemenea substante cu efecte presupus afrodisiace asupra femeilor.