Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 25 de tipuri de mititei, in vederea realizarii unui studiu referitor la continutul acestor produse traditionale la potentialele lor efecte asupra sanatatii. Ce au aflat nu miroase a bine.

Ce ar trebui sa contina mititeii

Mititeii sunt semipreparate culinare realizate din amestec de carnuri, provenite de la o specie sau mai multe specii, apa, condimente, sare si bicarbonat de sodiu.

Si ce contin de fapt

Ce ingrediente au identificat expertii APC in mititeii luati la bani marunti? Carne de porc, vita, oaie, caprioara, cerb, urs, piept pui cu piele, pulpe de pui cu piele, slanina, seu de vita, apa, sare, sare iodata, sare de mare neiodata, chimion, ardei iute, cimbru, coriandru, enibahar, boia iute, boia dulce, chimen, piper, extract de boia de ardei, usturoi, usturoi deshidratat granulat, nucsoara, ceapa, patrunjel, maghiran, dextroza, maltodextrina, zahar, hidrolizate proteice vegetale, supa de vita, supa de oase de vita, ulei de floarea soarelui, fibra de soia, fibre vegetale, arome, aroma de fum, ascorbat de sodiu, acid ascorbic, acetat de sodiu, acid citric, carmin, nitrat de potasiu, bicarbonat de sodiu, carbonati de sodiu, lactat de sodiu, izoascorbat de sodiu, procolor, superfrich si monoglutamat de sodiu.