MAGAZIN : Alte observatii OZN in Polonia (Autor: DAN D. FARCAS)
Saptamana trecuta am evocat cateva dintre numeroasele rapoarte privind aparitii aeriene neidentificate, in forma de triunghi sau de bumerang, observate in Polonia in ultimii ani. Rezumam mai jos si alte cateva astfel de cazuri, selectate dintre cele mentionate intr-un recent articol, scris de Piotr Cielebias si Michal Kusnierz.
Losice (voievodatul Mazovian), este un orasel aproape de granita de est a Poloniei, care este, de asemenea, frontiera NATO. Aici, in seara de sambata, 3 august 2013, in jurul orei 22, un cuplu de tineri, demni de incredere in privinta marturiei, se gaseau la o casuta izolata de vacanta. Asa cum spunea unul dintre martori, pe nume Rafal K.:
- Un obiect de mari dimensiuni a trecut, in tacere, la joasa inaltime, deasupra solului. A fost cu siguranta un singur obiect, deoarece am observat un petic de intuneric pe cer, un fel de materie care oculta stelele. Eram departe de luminile orasului si era liniste in jur. Am remarcat obiectul in acelasi moment. Nu stim ce a fost, dar structura sa, modul in care se misca si lipsa oricarui sunet ne-a determinat sa presupunem ca a fost un OZN.
La Dobrzykowice (voievodatul Silezia Inferioara), tot pe 3 august 2013, un inginer pensionat, astronom amator, declara:
- In jurul orei 23, am vazut un sir de lumini, in miscare, la mare altitudine. Erau noua puncte care formau un tablou clar. Unul era in fata, in timp ce fiecare brat era compus din cate patru lumini. Stralucirea lor era comparabila cu cea a unor sateliti.
Observatia a fost ultima dintr-o serie de trei, care au avut loc pe 3 august intre orele 22 si 23, in diverse zone din Polonia. Diferentele dintre descrierile martorilor sugereaza ca acestea nu au fost cauzate de acelasi obiect.
La Elizowka (voievodatul Lublin), pe 14 august 2013, domnul Karol, astronom amator, a vazut un obiect triunghiular, deosebit de celelalte mentionate. Nava s-ar putea sa se fi indreptat catre zonele superioare ale atmosferei si a fost observata prin telescop. Asa cum spune martorul:
- Varful triunghiului era orientat in sus. Am vazut si alte cateva alte detalii in timp ce priveam cum obiectul castiga altitudine. Era un triunghi isoscel, iar culorile si fluctuatiile luminoase semanau cu niste flacari. Obiectul era rosu purpuriu si avea inscris in el, in mod simetric, un triunghi isoscel auriu. Cele doua triunghiuri nu si-au schimbat pozitiile in timpul observarii, asa ca am presupus ca trebuie sa fie un singur obiect, sau poate doua, ferm imbinate laolalta.
(Va urma)